0
Pysselbolaget
julpyssel

10 kalendrar att pyssla till advent

Samlingsbild på adventskalendrar

Jag tror inte att jag är ensam om att lite förvånat konstatera att det snart är december. Hur gick tiden plötsligt så fort? Visst borde alla adventskalendrar vara klara, men om de inte är det kommer här en hög med inspiration.  Vi har visst gjort ett gäng kalendrar genom åren!

Adventskalender av toarullar

Vi börjar med förra årets toarullekalender. Toarullar är perfekt att göra kalendrar av, dels för att storleken är perfekt men också för att det är något vi alla har tillgång till.

Adventskalender av toarullar

Och en till kalender av toarullar

Jag sa ju det – de är perfekta att göra en kalender av.

tomtar av toarullar

adventskalender av en äggkartong

Ett annat smart sätt att göra en enkel kalender är att använda en äggkartong med plats för 24 ägg. Den kan så klart bara fyllas med något litet, men mycket enklare kan det inte bli.

adventskalender | Pysselbolaget

Adventskalender med tomtar

Vill du fylla ditt hem med tomtar kan jag rekommendera den här kalendern. Tomtarna är gjorda av pappmuggar och muffinsformar, och tomteansiktena finns att skriva ut om du följer länken.

Santa Advent Calendar by Pysselbolaget

Adventskalender i origami

För den händige finns här en kalender bestående av 48 söta vikta lådor. Det är en kalender som tar lite tid att göra men som håller i många år.

Adventskalender av PET-flaskor

Har du lite mindre tid kan du göra en kalender av PET-flaskor. Flaskorna rymmer lätt 24 godisar i papper och de går att återanvända från år till år.

Adventskaleder | Pysselbolaget

Adventskalender med skogens djur

Den här kalendern är gjord av vikta fickor i papper att lägga små överraskningar i. Alla figurer finns att ladda ner och skriva ut. Det är bara att klippa, vika och klistra ihop.

Adventskalender med tomtepåsar

Tomtarna känner ni kanske igen vid det här laget, de har klätt både toarullar, muffinsplåtar och pappmuggar, men den här gången blev det små tomtepåsar!

Tomtekalender | Pysselbolaget

Adventskalender av muffinsplåt

Precis som äggkartongen rymmer muffinsplåtar för små muffinsar 24 små presenter.  Fyll plåten med småsaker, limma tomteetiketterna över hålen och låt torka. Klart!

Adventskalender utan prylar

Till sist en kalender utan saker, där vi istället bjuder varandra på tid och roliga händelser. Att ge är härligare än att få, speciellt när det är enkelt att ge, häller du inte med?

Adventskalender

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.