0
Pysselbolaget
julpyssel

Adventskalender med skogens djur

woodland-calendar

Nu är det äntligen dags att visa upp årets julkalender! I år har vi vikt fickor i papper att lägga små överraskningar i. Vi har inspirerats av skogen djur, och alla figurer finns att ladda ner och skriva ut. Det är bara att klippa, vika och klistra ihop.

woodland-calendar-2

Ni behöver våra mallar, här finns mallarna till djur och tomte, och här finns en tom mall. Ni behöver också sax, en penna, små klisteretiketter och limstift. Vi har också använt en tapetbit vi fick på vårt besök hos Boråstapeter för ett par år sedan. Tapeten heter Falsterbo Birds. Vår kalender är fäst på en stor kartongbit.

woodland-calendar-3

Börja med att skriva ut mallarna och klippa till dem. Det finns fyra djur och en tomte i mallen. Ni kan antingen skriva ut djur och tomtar till alla dagar i kalender eller, som vi gjort, använda annat papper till de övriga fickorna.

woodland-calendar-4

Gör först ett lodrätt vik på mitten och vi sedan ut pappret igen. Vik sedan ner sidoflikarna mot mittviket och vik ut dem igen. Vik in alla fyra flikar.

woodland-calendar-5

Första biten är avklarad!

woodland-calendar-6

Stick in bakstycket mellan flikarna och limma fast. Sätt fast en etikett och skriv i vilken dag just den här fickan ska representera.

Vi gjorde, som sagt, resterande fickor i en tapet vi tyckte passade bra in i temat. Klipp enligt mallen och vik på samma sätt som på tomten.

woodland-calendar-7

Alla djur är klara att sättas upp!

woodland-calendar-8

Till sist klistrar vi fast alla fickor på en stor bit kartong. Att hänga upp dem på en anslagstavla går också bra, eller varför inte tejpa upp dem på kylskåpet!

woodland-calendar-9 woodland-calendar-10

Då är det bara att fylla alla fickor med små överraskningar! Eftersom kalendern är gjord i papper är det bra om de små sakerna inte väger för mycket. Suddgummi, pärlor eller kanske legobitar kan var en idé. Vad brukar ni stoppa i era kalendrar?

woodland-calendar-11 woodland-calendar-12

Kolla gärna in våra tidigare kalendrar.

cupcake calendar 1

Adventskalender av en muffinsplåt

Origami advent calendar 1

Adventskalender i origami

Advent_calendar_PB_2013_1

Tomtekalendern

You Might Also Like...

3 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.