0
Pysselbolaget
hemmapyssel

Cirkusbokstäver i kartong

marquee-letters

Vi vill börja med att tacka för alla varma gratulationer på vår bloggfödesledag förra veckan! Ni är fantastiska och vi ser fram emot många kreativa år tillsammans med mer. Missa inte heller vår tävling – du kan ha chans att vinna vår pyssellåda från Make&Create. Men nu ska vi visa hur vi gjorde vår cirkusbokstav från förra veckans inlägg.

Ni behöver kartong, vi har använt ett flingpaket, maskeringstejp och sax. Ni behöver också fina tunna papper, pensel och decoupagelim.

marquee-letters-2

Ni behöver också en ljusslinga. Den slingan vi valt har runda avtagbara plastklot som man trycker på från framsidan. Det går bra med vilken slinga som helst, se bara till att det är en slinga där lamporna inte blir varma.

Cardboard_letters_PB_2014_8

Vi har gjort kartongbokstäver tidigare. Kika gärna på den för fler bilder.

marquee-letters-3

Klipp ut en stabil bokstav i kartong. Klipp också till kanter till hela bokstaven. Våra kanter är 5 cm breda. Tejpa fast kanterna längs bokstaven med maskeringstejp. Vi har också satt en extra kartongbit i botten på baksidan, för att göra bokstaven mer stabil.

Sedan täcker vi kartongbokstaven med silkespapper och decopagelim. När bokstaven är helt torr gör vi hål för ljusen med en sax. Vi placerar lamporna jämt över baksidan och trycker sedan på plastkloten på framsidan.

marquee-letters-4

Vår cirkusbokstav är färdig! Ljusslingan är batteridriven och vi kan ställa bokstaven var som helst.

marquee-letters-5

Glöm inte bort att vara med och tävla om vår pyssellåda! Mer om det hittar ni här.

marquee-letters-6

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.