0
Pysselbolaget
hemmapyssel

Gör tygtryck med limpistol

Glue Gun Stencils 1

Ni som följer oss vet att vi har många fantastiskt pyssliga vänner. De delar regelbundet och generöst med sig av kreativitet och inspiration till alla som besöker deras bloggar. Som en hyllning till dem vill vi visa några av de saker de lärt oss. Idag trycker vi mönster på kuddar enligt en teknik vi lärt oss av fantastiska Gina och hennes barn på bloggen Willowday.

Glue Gun Stencils2

Ni behöver ljust kuddfodral i bomull, en limpistol, textilfärg och något att applicera färgen med, till exempel en svamp, pensel eller en skumstencilpensel.

Glue Gun Stencils 3

Börja med att lägga en tidning inuti kuddfodralet så att färgen inte går rakt igenom. Måla sedan mönster på kuddfodralet med limpistolen.

Glue Gun Stencils 4

När limmet torkat är det dags att lägga på färg! Vi använder en skumstencilpensel, men det går lika bra att använda en ren tvättsvamp eller en pensel.

Glue Gun Stencils 5

Låt färgen torka och pilla sedan bort klistret. Eftersom limmet skyddar tyget från färgen blir de partier som är täckta av lim vita. Smart, eller hur!

Glue Gun Stencils 6

Textilfärgen behöver fixeras för att hålla i tvätt. Det görs lättast med ett strykjärn. Läs instruktionerna på er färgburk för exakta instruktioner.

Glue Gun Stencils 7

Freja har tryckt ett motiv vi sett en hel del av i det här huset!

Glue Gun Stencils 8

Våra nya fina kuddar i soffan! Vi är så nöjda. Glöm inte att kika in hos Willowday för mer tips, inspiration och lekfulla projekt. Se till att ha gott om tid – hos Gina finns något för alla i familjen.

Trevlig helg!

Glue Gun Stencils 9

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.