0
Pysselbolaget
julpyssel

Pyssla en adventskalender av toarullar

Adventskalender av toarullar

I år har tiden sprungit iväg och jag är verkligen ute i sista minuten med min adventskalender. För alla er som är i samma sits är den goda nyheten att den här kalendern går snabbt att göra. Samla ihop ett gäng toarullar så kör vi!

material till Adventskalender av toarullar

Ni behöver

12 st toarullar
en stor kartongbit, jag använder locket på en pizzakartong
sax
hobbyfärg
pensel
små tårtpapper
en tuschpenna
hobbylim
gummisnoddar

klippta toarullar

Gör så här

Klipp toarullarna i två delar. Jag tycker att det är fint om toarullarna får lite olika höjd.. Några blir höga och några blir lite lägre. Om kanten blir ojämn och fula går det bra att jämna till dem när rullarna är isär.

målande toarullar

Måla alla rullar med hobbyfärg och låt dem torka. 

tårtpapper och penna

Skriv siffrorna för alla dagar fram till jul på de små tårtpappren. För att underlätta längre fram lägger jag varje tårtpapper över en annan toarulle och trycker ner kanterna på tårtpappret. 

färgglada toarullar

När hobbyfärgen torkat är det dags att limma toarullarna på kartongbiten. Jag har valt att limma på mina rullar i form av en krans. Viktigt att tänka på är att lämna lite mellanrum mellan varje rulle så att tårtpappret får plats. 

lock med lim

För att underlätta själva limmandet  häller jag ut lite lim i ett lock. Den är det bara att doppa toarullen i limmet – och du har ett jämt lager lim över hela kanten! Smart, eller hur?

toarullar med godis

Fyll sedan varje rulle med något gott, något fint eller något klok. Täck öppningarna med tårtpapper och fäst med en gummisnodd. 

Adventskalender av toarullar

Årets adventskalender av toarullar är klar att sättas i bruk om ett par dagar! Det var den snabbaste adventskalender jag gjort, men visst blev den fin? 

Hobbyfärg från Panduro och Creative Company.

Pizzakartongen från ljuvliga Bistro Lillströmma

De färgglada gummibanden är från Flying Tiger

Glad första advent till er alla!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.