0
Pysselbolaget
julpyssel

Adventskalender av PET-flaskor

Adventskaleder | Pysselbolaget

Det är hög tid att börja med årets adventkalender! Man behöver så klart inte göra en ny kalender varje år, men jag använder det som en ursäkt för att få börja julpyssla tidigt. I år blir det en kalender i skräpårets anda. Det blir en kalender av PET-flaskor. Häng med, vettja! 

Adventskaleder | Pysselbolaget

Ni behöver 

en stor PET-flaska, helst av en sort om inte går att panta
en vass sax
hobbyfärg
pensel
bitar av fina papper
jag ha också använt en muffinsform, men det går lika bra med vanligt papper
klister
en vattenfast penna
och en garnboll

Adventskaleder | Pysselbolaget

Gör så här

Min tanke är att fylla flaskorna med godis. För att barnen ska komma åt godbitarna klipper jag en stor mun i flaskan. PET-plasten är inte svår att klippa i men det kan vara bra med en vass sax för att göra de första hålet. 

Måla sedan PET-flaskan med hobbyfärg. Hobbyfärgen fäster bra på flaskorna, men om man känner på sig att de kommer att hanteras lite tufft kan det vara bra att lägga på ett lager av någon typ av lack.

Medan färgen torkar klipper jag vantar, kanter till krage och mössa av papper. En muffinsform blir en härligt krusig mustasch. 

Adventskaleder | Pysselbolaget Adventskaleder | Pysselbolaget

Limma papperdelarna på den torra PET-flaskan och rita dit ögon med en vattenfast penna eller måla med hobbyfärg. 

Adventskaleder | Pysselbolaget

Till sist får tomten en garnboll på mössan. En beskrivning på hur man gör en garnbollar med kartongcirklar finns här och hur man gör en garnbollar med en Pompom Maker hittar ni här.

 

Adventskaleder | Pysselbolaget

Och snögubben då, hur har ni gjort den kanske ni undrar? Jo, den lilla snögubben har fått en hatt av en svartmålad pappersmugg, en näsa av en stut av papper, en halsduk av tyg och armar av kvistar. 

Adventskaleder | Pysselbolaget

Årets adventkalender av PET-flaskor blev ett glatt julgäng! Nu ska de bara fyllas – och gömmas. Flaskorna rymmer lätt 24 godisar i papper och de går att återanvända från år till år. Nu hoppas vi bara att november går fort, eller hur!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.