0
Pysselbolaget
julpyssel

Adventskalender i origami

Origami advent calendar 1

Kommer ni ihåg vår tomtekalender från förra året? Mallarna till den finns fortfarande att ladda ner här. I år gör vi en ny variant, baserad på lådor vikta i origami.

Origami advent calendar 2

Ni behöver 24 origamipapper eller papper klippta i 15×15 cm stora bitar. Våra papper är från nätbutikerna Canvas och Make&Create. Ni behöver också två papperspåsar, en sax och klister.

Origami advent calendar 3

1. Vi viker locken till lådorna av origamipapper. Botten till lådorna är gjorda av 14,5×14,5 stora bitar av papperspåsar. Papperspåsarna är lite kraftigare än origamipappret och ger lådan stabilitet. Våra bottnar har också fått en klisterdekal som dekoration. Har ni aldrig vikt en låda förut kan ni följa våra bilder nedan …

PB_augusti_50

PB_augusti_51… eller söka efter filmade instruktioner på till exempel Youtube.

Origami advent calendar 4

2. Sedan ska alla lådor märkas. Freja ritar ut siffror på papper och jag får i uppgift att klippa ut dem. Vi fäster dem på lådorna med klister.

Origami advent calendar 5

Det tar en stund att få alla lådor klara men visst blir de fina! De är som godisbitar på hyllan. Det går bra att ha dem så här, men vi bestämde att vi ville fästa dem på en kartongskiva. Bottnarna limmas på kartongen innan de fylls och locken åker på.

[slideshow_deploy id=’4572′]

Alla lådor är uppe och fyllda med små skatter. Trevlig helg!

Origami advent calendar 7

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.