0
Pysselbolaget
julpyssel

Gör adventskalender av muffinsplåt

cupcake calendar 1

Då var det dags för årets adventskalender! Tidigare år har vi pysslat med toarullar och origamilådor. Vi har visat vår stora familjekalender med foton och haft en virtuell kalender tillsammans med The Creative Collective Sweden. Den virtuella kalendern dyker snart upp igen och årets pyssliga kalender från oss är i år gjord efter en förlaga hos Parents.com!

cupcake calendar 2

Ni behöver en minimuffisplåt med plats för 24 små formar, sax, skollim och smått att fylla kalendern med. Tomteetiketterna går att ladda ner här. De passar den plåt vi köpt på Lagerhaus.

cupcake calendar 3

Skriv ut tomtarna, gärna på lite tjockare papper och klipp eller stansa sedan ut dem. Fyll plåten med småsaker. Limma till sist tomteetiketterna över hålen och låt torka.

cupcake calendar 4

I den kalender vi haft som förlaga har etiketterna limmats på magnetpapper. På så sätt kan luckorna återanvändas år efter år. Smart, tycker vi, men vi valde ändå att limma våra. Limmet vi använt går lätt att diska av när kalendern är tom och plåten går att använda både till bakning eller som en ny kalender nästa år.

cupcake calendar 5

Luckorna öppnas lätt genom att trycka till etiketten och kalendern skramlar förtroendeingivande. Jag har i år valt att fylla kalendern med olika fina pärlor. Säg inget till Freja. Jag vet en som är riktigt nyfiken. Förhoppningsvis blir de till fina smycken framåt jul. Vad fyller ni era kalendrar med?

8 Comments

 • Reply
  Ruth | HungryHeart.se
  13 November, 2015 at 12:12 pm

  Så himla smart!!

  • Reply
   Karin & Freja
   13 November, 2015 at 3:55 pm

   Tack! Skulle önska att jag kunde ta åt mig all ära för idén, men får nöja mig med att det är jag som gjort etikettdesignen. Trevlig helg!

   • Reply
    Ruth | HungryHeart.se
    13 November, 2015 at 5:05 pm

    Men det är då baske mig inte illa med etikettdesignen! Superfin!
    Jag är grymt imponerad över alla era kreativa pyssel. Det känns som en gigantisk ära att ni vill följa mig på Bloglovin’. =) TACK!! (jag följer självklart er)
    Ha en riktigt härlig helg!

    • Reply
     Karin & Freja
     16 November, 2015 at 11:58 am

     Tack själv! Det är klart jag vill följa dig, din blogg är superfin och en fröjd att följa.

 • Reply
  Borgmästaren
  14 November, 2015 at 3:27 pm

  Fantastiskt rolig ide!! Så söta bilder också.

  • Reply
   Karin & Freja
   16 November, 2015 at 12:00 pm

   Tusen tack! Idén är som sagt inte min, jag har inspirerats av en amerikansk blogg, men designen på etiketterna är gjord av mig.

 • Reply
  Vlogg inför jul - Melina Ede
  5 December, 2021 at 7:42 pm

  […] Etiketterna hittade jag hos Pysselbolaget. Tack Karin och Freja för att jag fick använda mallarna i en video. Du hittar Pysselbolaget (och etiketterna) här […]

 • Reply
  Teddibjörnen
  20 November, 2022 at 7:17 pm

  Hur kan man få tag i en mall för alla dagarna?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.