0
Pysselbolaget
hemmapyssel

Håltavla med förvaring

Pegboard Pysselbolaget 9

Jag och Freja är experter på att samla bra ”pysselmaterial”. Vi sparar allt! Och vi är i ständigt behov av smart förvaring. Vi sett många håltavlor på nätet och de verkar så smarta. Idag preppar vi vår egen håltavla – på pysselbolaget-vis.

Pegboard Pysselbolaget 2

Ni behöver en håltavla, vår är köpt på Bygg-Olle. Resten av grejerna är sånt vi har haft hemma. Ni kanske inte har exakt samma saker, men vi hoppas att vi kan inspirera er att ta er en titt därhemma och se vad ni hittar. Fundera först ut vad ni vill ha er tavla till, kolla sedan vad ni har hemma. För att få upp tavlan behövs ett ramverk. Kika in hos Helena, hon har en tydlig beskrivning på hur hon byggde sitt. Helena har också gjort egna smarta krokar, hon tipsar om hyllor och annan fiffig upphängning. Ett besök hos henne är aldrig bortkastat.

Pegboard Pysselbolaget 3

Vi kom snabbt fram till att vi ville hänga kort, bilder och annan inspiration på vår håltavla. Som klämmor använder vi pappersklämmor i metall. Den tråkiga färgen piggas upp med bitar av eltejp. Klämmorna fäster vi sedan på håltavlan med smala band som knyts på baksidan.

Pegboard Pysselbolaget 4

I en ärvd låda med leksaker fanns ett gäng bokstäver i plast. Till vår stora lycka passar plastpiggarna på bokstäverna exakt in i tavlans hål. De får förstås vara med!

Pegboard Pysselbolaget 5

Krokar till håltavlor finns ibland att få tag på i järn- och bygghandeln. Hittar man inga får man göra egna. Vi använder plastpärlor och små skruvar för att göra våra. Känner ni igen det som hänger på krokarna? Beskrivning till pappersfigurerna finns här, dockhalsbandet här och smälta pärlarmbandet här.

Pegboard Pysselbolaget 7

Återanvändning ligger oss varmt om hjärtat och dessa kartonghyllor kommer här väl till pass. Här finns beskrivning på hur vi gjort dem. Vi fäster dem med kontaktlim direkt på tavlan. Kaninerna från i påskas passar utmärkt på en hylla. Ett annat sätt att få upp kort och bilder är att sätta upp längder med resårband. Med hjälp av en stoppnål trär vi resårbandet i linjer genom hålen. Vill ni göra en fladdermusnypan hittar ni den här.

Pegboard Pysselbolaget 8

Vi får ofta frågan om vi har ett pysselrum. Svaret är både ja och nej. Vi har ett pysselförvaringsrum, men vi pysslar vid köksbordet. Förvaringsrummet är en gammal klädkammare som, med lite god vilja, rymmer ett gäng smala skåp och en pytteliten soffa. När vi ska hämta material går vi in en i taget. Den färdiga tavlan är perfekt på plats och fylls snabbt upp av fina saker som annars dräller omkring. Vad tycks? Fler fiffiga håltavlelidéer hittar ni här: fabricpaperglue.com, fireflystoresolutions.com, charlottesfancy.com

Pegboard Pysselbolaget 2

You Might Also Like...

4 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.