Pyssla ett halsband i trä

Wooden necklace

Idag är vi för första gången med i Monthly Makers kreativa utmaning. Monthly Makers, med tolv fantastiska bloggare vid rodret, anordnar kreativa utmaningar varje månad för alla att delta i. Den här månaden är Sandra från bloggen Atilio värd för utmaningen och temat har varit trä. Läs mer om Monthly Makers här, och kolla sedan in vad vi har gjort!

Wooden necklace2

Ni behöver tunna trälister, våra lister är 4 x 0,5 cm, en såg, pärlor i trä eller plast, ett snöre eller band, hobbyfärg och en pensel.

Wooden necklace3

Idén med Monthly Makers är att man ska utmana sig själv och göra något man inte gjort förut. Vi har jobbat väldigt lite i trä och därför kändes det lite extra roligt att vara med. Trälisterna vi använder blev över efter ett pusselprojekt vi gjorde för flera år sedan.

Vi börjar med att såga till hängen av trälisterna. Kanterna kan behöva sandpappras lite. Sedan borrar vi hål för snöret som ska vara runt halsen.

Bitarna målas sedan i olika färger och mönster.

Wooden necklace5

När färgen torkat trär vi på pärlor och hänge på snöret och knyter ihop. Klart!

Wooden necklace6

Vad tycks? När Sandra presenterade utmaningen i början av månaden så tänkte jag först inte att vi skulle delta. Materialet trä kändes spontant svårt och stort att jobba med. Men tjejerna i Monthly Makers lyckades övertyga oss om att det inte behöver vara varken stort eller svårt. Vi kan konstatera att trä är ett material som är kul att jobba i, om projektens storlek anpassas till vårt köksbord.

Wooden necklace7

Tack Monthly Makers för utmaning och inspiration! Vi kommer låta oss utmanas igen.

Share this: