0
Pysselbolaget
smyckespyssel

Pyssla ett halsband i trä

Wooden necklace

Idag är vi för första gången med i Monthly Makers kreativa utmaning. Monthly Makers, med tolv fantastiska bloggare vid rodret, anordnar kreativa utmaningar varje månad för alla att delta i. Den här månaden är Sandra från bloggen Atilio värd för utmaningen och temat har varit trä. Läs mer om Monthly Makers här, och kolla sedan in vad vi har gjort!

Wooden necklace2

Ni behöver tunna trälister, våra lister är 4 x 0,5 cm, en såg, pärlor i trä eller plast, ett snöre eller band, hobbyfärg och en pensel.

Wooden necklace3

Idén med Monthly Makers är att man ska utmana sig själv och göra något man inte gjort förut. Vi har jobbat väldigt lite i trä och därför kändes det lite extra roligt att vara med. Trälisterna vi använder blev över efter ett pusselprojekt vi gjorde för flera år sedan.

Vi börjar med att såga till hängen av trälisterna. Kanterna kan behöva sandpappras lite. Sedan borrar vi hål för snöret som ska vara runt halsen.

Bitarna målas sedan i olika färger och mönster.

Wooden necklace5

När färgen torkat trär vi på pärlor och hänge på snöret och knyter ihop. Klart!

Wooden necklace6

Vad tycks? När Sandra presenterade utmaningen i början av månaden så tänkte jag först inte att vi skulle delta. Materialet trä kändes spontant svårt och stort att jobba med. Men tjejerna i Monthly Makers lyckades övertyga oss om att det inte behöver vara varken stort eller svårt. Vi kan konstatera att trä är ett material som är kul att jobba i, om projektens storlek anpassas till vårt köksbord.

Wooden necklace7

Tack Monthly Makers för utmaning och inspiration! Vi kommer låta oss utmanas igen.

You Might Also Like...

9 Comments

 • Reply
  Mikaela
  26 February, 2016 at 10:41 am

  Gud vad roligt att ni ville vara med!! Har följt er blogg länge så det här gjorde mig jätteglad 🙂 Hoppas ni fortsätter vara med! Riktigt fina halsband och vilka härliga färger!

  • Reply
   Karin & Freja
   26 February, 2016 at 11:54 am

   Så roligt att höra! Jag har tänkt att vara med flera gånger men det har inte blivit tillfälle. Det är ju inte bara jag som bestämmer, tyvärr. Blev tokigt inspirerad av alla fina bilder ni pumpat ut och kände att det var dags nu. Jag blir så glad att höra att du gillar våra små kreationer 🙂

 • Reply
  Ruth | HungryHeart.se
  26 February, 2016 at 3:07 pm

  Åh, vad glad jag blir att ni ville vara med!! Och vilket härligt bidrag ni kommer med! Tänk vilken kreativitet ni har som kommer på tanken att göra vackra halsband av en tråkig, överbliven trälist. =) Jag är alldeles extra förtjust i blandningen av de kantiga och de runda formerna samt de fina färgerna. Tror minsann att det här är vad modegurusen kallar för ett statement necklace! =)

 • Reply
  Sandra
  29 February, 2016 at 8:46 am

  Jag är så glad att ni ville vara med och delta men förstår absolut inte varför temat trä skulle avskräcka er, du och Freja kan väl lösa prick vad som helst? Tycker ni är grymma och hoppas på att jag och mitt kommande barn också kan få dela det här intresset med varandra 🙂

  • Reply
   Karin & Freja
   29 February, 2016 at 12:55 pm

   Tack Sandra! Vi är så himla glada att vi antog utmaningen – nu har vi ett helt nytt material att fortsätta utforska. Ni gör ett superjobb med era utmaningar och vi kommer absolut vara med fler gånger. Massor av lycka till med lilla knyttet. Jag håller tummarna för att det är pysslig typ 😉

 • Reply
  Alicia
  29 February, 2016 at 12:24 pm

  Åh vad roligt att ni var med trots att det kändes svårt! Jag kan skvallra om att även jag hade rätt kalla fötter inför det här temat 🙂
  Att snickra egna smycken är ju en alldeles fenomenal tolkning – och det blev så fint med det trärena mot pastelligt härliga vårfärger!

  • Reply
   Karin & Freja
   29 February, 2016 at 1:00 pm

   Tack Alicia! Tänk att det ska vara så svårt att ge sig på nya material. Jag vill uppmuntra andra att testa nytt, men är själv rädd att ge mig på nytt. Men nu är det slut med det – tack vare er! Tack för ett superinitiativ och en lagom svår utmaning. Vi kommer att definitivt vilja vara med fler gånger!

 • Reply
  Mary Sane
  29 February, 2016 at 2:30 pm

  Läckert! Är specialförtjust i det neonrosa. Kul att ni var med! 😀 Tror att vi alla emellanåt känner att “men DET temat kan jag ju inte göra något på”, och så slutar det ändå med att man lyckas knåpa ihop något och därmed motbevisas. Rätt härlig känsla! Hoppas ni kommer att vara med fler gånger.

  • Reply
   Karin & Freja
   1 March, 2016 at 11:02 am

   Tack! Håller med om att känslan av att ha besegrat ett material är fantastisk. Det visar också att Monthy Makers utmaningar funkar 🙂 Vi kommer absolut vara med igen!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.