0
Pysselbolaget
smyckespyssel

Juveler i krympplast

Shrink_plastic_diamonds_feb_PB_2014_1

Då var det dags för krympplast igen! Har ni inte provat kan vi varmt rekommendera ett försök. Det är både lätt och roligt. Idag gör vi lyxiga diamanter.

Shrink_plastic_diamonds_feb_PB_2014_2

Ni behöver krympplast, sax, vattenfasta pennor och lack. Vi har också sett Helena på Craft & Creativityanvända akvarellpennor med gott resultat. Ni behöver också bakplåtspapper och tillgång till ugn.

Shrink_plastic_diamonds_feb_PB_2014_3

1. Krypplast finns i olika varianter. Vi har köpt ett paket med genomskinliga, helvit och helsvart och idag använder vi den klara genomskinliga och den svarta. Vi ritade ut konturer till våra stora diamanter först. Eftersom plasten krymper rejält i ugnen måste man göra diamanterna stora.

Shrink_plastic_diamonds_feb_PB_2014_4

2. När konturerna var på plats fyllde Freja i med härliga färger.

Shrink_plastic_diamonds_feb_PB_2014_5

3. Till sist gjorde vi hål i plasten. Även här måste man tänka på att plasten krymper. Gör hålen stora, eller testa att krympa en överbliven bit med ett hål i. Det är så tråkigt om hålen blir för små! Stoppa in krympisarna på bakplåtspapper enligt instruktionerna på era förpackningar och håll tummarna. Ibland krullar de ihop sig lite, men de brukar räta ut sig lagom till dess att det är tid att plocka ut dem.

Shrink_plastic_diamonds_feb_PB_2014_6

Våra färger blir klara och fina, men de är lite ömtåliga. Ett par lager lack råder bot på det. Vi känner oss lyxiga och rika med våra nya diamanter på väskor och kring halsen. Se fler finns krympisar hos oss, Helena och Pastill.nu.

Shrink_plastic_diamonds_feb_PB_2014_7

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Helena, Craft and Creativity
  18 March, 2014 at 9:39 pm

  Vet ni vad jag precis gjort här hemma…? Juveler i krympplast! 😀 Mina är dock bara svarta och liksom utskurna, era blev mycket finare! Det är härligt med färg! Kram på er.

  • Reply
   Karin & Freja
   20 March, 2014 at 9:37 am

   Great minds think alike, eller hur! Ser mycket fram emot att få se dina!

 • Reply
  Josefin
  17 January, 2018 at 12:58 pm

  Vilket lack rekommenderas på krympplast?

  • Reply
   Karin & Freja
   18 January, 2018 at 4:20 pm

   Jag skulle tro att den vanlig hobbylack skulle funka fint. De burkar finnas i små flaskor i hobbyaffärer. Matt eller blank, välj vad du tycker är finast.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.