0
Pysselbolaget
julpyssel

Ljuvlig julkrubba

Hoppas att ni är laddade för ett större projekt. Vi ska göra en julkrubba och den ska bli ljuvlig!

Vi försöker använda saker vi har hemma. Vi har använt filt, vinkorkar, flörtkulor, piprensare, band, sax och klister.

Alla figurer utom lilla jesusbarnet är gjorde på samma sätt. Börja med att klistra fast huvudet på korken. 1. Vi har klippt två bitar av filttyget, en till kläder och en till huvudbonad. Fäst klädbiten i överkanten på korken med klister. Genom att inte ha klister på hela klädbiten ser kläderna ut att sitta lite ledigt.  2. Gör en ring av en bit piprensare, ringen ska vara lite större än huvudet. Lägg huvudbonaden på huvudet och tryck fast den med piprensarringen. En första herde är klar!

3. De vise männen har samma typ av kläder som herden men har dessutom fått varsitt bälte av tygband. De bär också vackra kronor av piprensare och en pärla.

4. Josef och Maria har också samma typ av kläder. Jesusbarnet är gjord av en mindre flörtkula, in lindad i en tygbit. Visst är han söt!

5. Vår vackra skinande ängel har fått en klänning av folie och en söt krage av spets. Glorian är gjord av piprensare och vingarna är ett veckat papper ihopsnört med en bit sytråd och sen fäst på ryggen med klister.

Att göra en hel krubba tog oss en del tid med det var definitivt värt allt besvär. I år har vi en egen ljuvlig julkrubba som kommer att vara till glädje många jular framöver!

 

 

4 Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.