0
Pysselbolaget
julpyssel

Ljuvlig julkrubba

Hoppas att ni är laddade för ett större projekt. Vi ska göra en julkrubba och den ska bli ljuvlig!

Vi försöker använda saker vi har hemma. Vi har använt filt, vinkorkar, flörtkulor, piprensare, band, sax och klister.

Alla figurer utom lilla jesusbarnet är gjorde på samma sätt. Börja med att klistra fast huvudet på korken. 1. Vi har klippt två bitar av filttyget, en till kläder och en till huvudbonad. Fäst klädbiten i överkanten på korken med klister. Genom att inte ha klister på hela klädbiten ser kläderna ut att sitta lite ledigt.  2. Gör en ring av en bit piprensare, ringen ska vara lite större än huvudet. Lägg huvudbonaden på huvudet och tryck fast den med piprensarringen. En första herde är klar!

3. De vise männen har samma typ av kläder som herden men har dessutom fått varsitt bälte av tygband. De bär också vackra kronor av piprensare och en pärla.

4. Josef och Maria har också samma typ av kläder. Jesusbarnet är gjord av en mindre flörtkula, in lindad i en tygbit. Visst är han söt!

5. Vår vackra skinande ängel har fått en klänning av folie och en söt krage av spets. Glorian är gjord av piprensare och vingarna är ett veckat papper ihopsnört med en bit sytråd och sen fäst på ryggen med klister.

Att göra en hel krubba tog oss en del tid med det var definitivt värt allt besvär. I år har vi en egen ljuvlig julkrubba som kommer att vara till glädje många jular framöver!

 

 

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Helena, Craft and Creativity
  16 December, 2011 at 8:52 am

  Helt underbar! Vilka härliga karaktärer och alla ser så glada ut! Snacka om skaparglädje. 🙂

  Och hunden Milou är verkligen pricken över i:et… Kul!

  • Reply
   Karin & Freja
   25 December, 2011 at 9:00 pm

   Tack! Vi hade så roligt när vi gjorde dem och jag tror att de kommer att föra med sig mycket glädje många jular framöver!

 • Reply
  Linda
  16 December, 2011 at 11:06 pm

  Härligt!! Min bror gjorde Jesus av mandelmassa för sisådär 30 år sedan när lilla Jesusbarnet i vår köpta julkrubba “råkat” försvinna. Mandelmasse-Jesus is still going strong!!

  Trevlig helg!!

  //Linda

 • Reply
  Personaggi del presepe fai da te facili e con materiali di riciclo : Blogmamma.it
  14 December, 2016 at 2:01 pm

  […] Potrete realizzare un intero presepe con tappi di sughero, ritagli di feltro e palline di legno (o anche di carta pressata o di das) . I bambini dovranno incollare la pallina sul tappo e vestire con i ritagli di feltro e di passamaneria i personaggi del presepe. Tutorial: natività con feltro e tappi di sughero  […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.