0
Pysselbolaget
hemmapyssel

Pigga pärltavlor

Vi har producerat en och annan pärlplatta i det här huset. Vi älskar att göra dem, vi älskar alla glada och galna färger man kan kombinera med – men när pärlplattorna är färdiga hamnar de oftast i en låda. Nu ska det bli ändring på det!

Ni behöver pärlplattor, klister och en hård platta att fästa dem vid. Plattan på bilden är av någon form av plywood och köpt i en lokal affär, men vi har även använt obehandlade hyllplan, typ den här, som vi sågat till i ett bra format.

Börja med att måla plattan vit. 1. När plattan torkat är dags att planera er tavla. Det kan vara bra att ha ett gäng pärlplattor att välja mellan. Snåla inte – fler är, i det här fallet, bättre!

2. Efter noggrann planering klistras pärlplattorna fast på plattan. Många av våra pärlplattor var inte helt platta. Vi använde mycket klister, la en plastpåse på pärlplattorna och sen tunga böcker för att pressa ner dem. Plastpåsen skyddar böckerna från det klistret som tittade upp mellan pärlorna.

Resultatet är pigga tavlor att dekorera ljusa, fräscha väggar med. Visst blir man glad!

 

 

You Might Also Like...

1 Comment

 • Reply
  Linda
  22 December, 2011 at 10:39 pm

  Man har onekligen en och annan pärlplatta som ligger och dräller. En vacker dag ska jag också ta tag i dem och faktiskt använda dem som de fina dekorationer de är!!

  Julkram!!

  //Linda

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.