0
Pysselbolaget
julpyssel

Gör söta julgranar av tårtpapper

pysselbolaget

Förra julen fick vi möjlighet att gästblogga hos Baking Babies med ett pyssel som passar pysselfantaster av alla åldrar; söta granar av tårtpapper och glitterlim. Nu finns inlägget i sin helhet här, men gör gärna ett besök hos Baking Babies ändå.

Ni behöver tårtpapper, sax, toarullar, glitterlim, lim, hobbyfärg och pensel.

Tårtpapper brukar vara lätta att få tag i, våra kommer från vår lokala lilla mataffär. Börja med att vika pappret på mitten. Vik ut det igen och klipp upp den vikta linjen till mitten.

Nu är det dags att sätta familjens konstnärer och glitterälskare i arbete. Jag vet att alla inte är så förtjusta i glitter, det har en förmåga att sprida sig överallt i huset. Vi har till och med haft glitter i maten. Glitterlim har den fördelen att limmet håller glittret på plats. Det gillar vi.

Dekorera ena halvan av tårtpappret och låt det torka, gärna över natten.

Måla toarullen med hobbyfärg. Vi använder hobbyfärg eftersom vattenfärger inte fäster på den obehandlade pappersrullen. Har ni inte hobbyfärg kan ni klä rullen med ritpapper och måla på det med valfri färg. Vill ni ha en högre toarulle går det bra att klistra ihop två rullar.

När glitterlimmet har torkat är det dags att sätta ihop granarna. Vik in den omålade delen av tårtpappret under den målade och limma ihop till en kon. Sätt också lite lim högst upp på toarullen och tryck sedan fast tårtpapperskonen.

Våra granar är klara och kommer att passa fint på julbordet. De har fått olika färger på stammarna och en del har till och med fått ögon!

Hoppas att ni också vill göra tårtpappersgranar.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.