0
Pysselbolaget
tips & tricks

3 tips när man pysslar med kartong

Tips på kartong | Pysselbolaget

Godis sushi i snygg låda

Kartong är ett härligt material att jobba med men det är några saker som är bra att veta innan man sätter igång. Häng med så berättar jag mer.

Tips på kartong | Pysselbolaget

Biga kartongen med ett gem

Ibland kan det vara svårt att få till snygga kanter när man viker en kartong. De kraftiga fibrerna i kartongen vill gärna spreta åt alla håll. För att kartongen ska få snygga kanter behöver man göra ett avtryck längs med linjerna där kartongen ska vikas. Man drar helt enkelt över viklinjerna på insidan av kartongen med något smalt och trubbigt. Vi använder gärna ett stort gem. Man måste dra så pass hårt att det blir ett dike längs med linjen i kartongen. Använd inga vassa föremål, kartongen ska inte rispas utan bara bigas.

Tips på kartong | Pysselbolaget

Måla med hobbyfärg

Bästa färgen att använda när man målar på kartong, oavsett om det är på en tryckt och lackad yta eller en utan tryck, är hobbyfärg. Vattenfärgen fäster inte på obehandlad eller lackad kartong utan kladdar av sig. Dessutom krymper kartongen av vatten och har man otur blir den bucklig. Samma sak gäller när man målar toarullar.

Tips på kartong | Pysselbolaget

Telefonhållare av toarullar
Dekorera med annat istället

Och om man inte har någon hobbyfärg, vad gör man då? Jo, då dekorerar man med annat! Vanliga papper kan limmas på kartongen – och då går det bra att måla med vilka färger eller pennor som helst. Andra alternativ är att limma på presentpapper, använda washitejp eller spraymåla kartongen.

Tips på kartong | Pysselbolaget

Återbruka äggkartonger

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.