0
Pysselbolaget
hemmapyssel

Gör en dockgarderob av en skokartong

Dockgarderob | Pysselbolaget

Lycka är att lägga vantarna på en riktigt fin skokartong. Jag kanske verkar lättroad, men det ska inte vara vilken skokartong som helst. Tunna, lätt ihopfällbara skokartonger är inget för mig. Det ska vara en tjock, limmad kartong ör att jag ska vara nöjd. Och vad gör jag med den? En dockgarderob, så klart. Häng med!

Dockgarderob | Pysselbolaget

Ni behöver

en stadig skokartong. Fråga i skoaffären om ni inte redan har en som funkar.
hobbyfärg
pensel
mönstrat papper
klister
limstift
sax
ett papprör eller annat att göra ben av
en blompinne
häftstift
jungfruben
eventuellt extra kartong och aluminiumtråd

Dockgarderob | Pysselbolaget

Gör så här

Jag hade tur, en av mina sparade kartonger passar precis in i min skokartong. Den ska få bli en extra låda i min garderob.

Av en extra kartongbit gör jag ett hyllplan att ha över lådan och limmar fast den.

Jag klipper av de korta kanterna på locket, som ska bli garderobens dörr, men sparar det långa kanterna.

Pappröret kapas till små ben.

Dockgarderob | Pysselbolaget

Dags att ha lite kul – utsidan av kartongen, benen, dörren och kanterna på lådan får färg. Jag använder ett färgprov jag fått från Caparol. Kulören heter Vivid och färgen är underbar att jobba med. Vanlig hobbyfärg funkar också fint.

Dockgarderob | Pysselbolaget

Jag kanske är en aning ambitiös, men visst är det fint när insidan är klädd med papper? Pappret är ett presentpapper och jag fäster det med vanligt limstift.

Dockgarderob | Pysselbolaget

Vad vore en garderob utan galgar? Aluminiumtråd är lätt att forma och med hjälp av skaftet på en pensel får galgarna fina runda former.

Dockgarderob | Pysselbolaget

Nu ska dörren på. Jag använder enkla jungfruben för att fästa fast dörren. Gör små hål med en vass sax och tryck sedan fast jungfrubenen.

Det ska förstås in en gardinstång också. Jag limmar blompinnen på insidan, och som extra stöd trycker jag fast den från utsidan med ett par häftstift.

Till sist limmar jag på benen.

Dockgarderob | Pysselbolaget

Bara en sak kvar. Ett vackert band blir låsningen på dörren. Och som ni ser är det inget vanligt vacker band – det är ett sparat band.

Dockgarderob | Pysselbolaget

Att pyssla med skräpmaterial har verkligen kickat igång min kreativitet. Hoppas ni känner likadant. Är det inte fantastiskt att en ganska vanlig, om än lite extra lyxig, skokartong kan förvandlas till en dockgarderob? Jag gräver djupare i min återvinning och förbereder redan nästa veckas pyssel. Trevlig helg!

Dockgarderob | Pysselbolaget

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.