0
Pysselbolaget
skolstartspyssel

Gör telefonhållare av toarullar

Phone stand 1

Vi hittar ofta pyssel på nätet som vi själva vill testa, som den underbara telefonhållaren gjord av toarullar från Creative Homemaking. Under ett besök hos våra vänner på Make&Create gjorde vi en egen variant. Eller, rättare sagt, flera egna varianter.

Phone stand 2

Ni behöver toarullar, kartong, sax och starkt klister. Ni behöver också hobbyfärg eller annat att dekorera kartongen med.

Phone stand 3

Börja med att klippa ut ett hål i toarullen för telefonen. Vi har olika modeller på våra telefoner och det är bra att stämma av din egen telefon passar. Frejas fina telefonskal hitta du här. Klipp sedan till två kanter till hållaren av kartong.

Phone stand 4

Måla sedan kartongdelarna och toarullen med hobbyfärg. Ni kan också dekorera delarna med bitar av papper eller washitejp. Jag gör ett enkelt berg med snö på toppen.

Phone stand 5 Phone stand 6

Freja gör en mer avancerad telefonhållare med vattenmelon som motiv. Hennes hållare har fler delar än min. Förutom toarullen och kanterna har hon även gjort två paneler som vi ska fästa i siddelarna.

Phone stand 7

Klistra på kanterna när färgen torkat. Se till att använda ett starkt lim. Telefonhållaren ska hålla för att sätta i och lyfta ur telefonen många gånger. När limmet torkat är det bara att börja använda hållare.

Phone stand 8

Vi gjord ett helt gäng telefonhållare, mest för att det var så himla roligt. Fröken A gjorde gjorde den sötaste lilla katt med tassar och lång svans. Fler bilder fröken A:s telefonhållare hittar du hos Craft&Creativity. Freja gjord inte bara en vattenmelon utan även en ananas. Läckert, eller hur!

Phone stand 9

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Clara Toll
  27 May, 2016 at 1:10 pm

  Men vad söta! Kanske jag skulle göra för min också, så den får något snyggt att stå i över natten 🙂

  • Reply
   Karin & Freja
   30 May, 2016 at 4:19 pm

   Tack Clara! Visst behöver telefonen en snygg hållare att sova i 😉 Lycka till med pysslandet!

 • Reply
  Meeri Karlsson
  31 December, 2018 at 12:34 pm

  Den blev super bra.????????

  • Reply
   Karin & Freja
   28 January, 2019 at 11:01 pm

   Härligt att höra!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.