0
Pysselbolaget
hemmapyssel

Pyssla fingerdockor av äggkartong

Fingerdockor kartong | Pysselbolaget

Äggkartonger är som gjorda för att göra fingerdockor av. Tror ni mig inte så kolla en gång till i en öppen äggkartong. Den höga toppen som skiljer äggen åt blir en nos och hålen där äggen placeras blir öron. Smart, eller hur!

Fingerdockor kartong | Pysselbolaget

För att göra egna fingerdockor behöver ni

äggkartonger med höga mittbitar
sax
hobbyfärg
och ett par penslar

Fingerdockor kartong | Pysselbolaget

Gör så här

Äggkartongen behöver vara av den typen som har höga mittbitar. Kartonger av typen flak har ofta låga toppar och funkar tyvärr inte till just det här pysslet. Klipp ut toppendelen tillsammans med två av ”hålen”, och vips har ni en mus med söta öron.

Fingerdockor kartong | Pysselbolaget

Nu är det dags att måla fingerdockorna. Vi använder hobbyfärg till alla våra kartongprojekt. Vattenfärg fäster tyvärr dåligt på obehandlat papper och smetar av sig även när den torkat. Använd hobbyfärg och måla först ”pälsen” och sedan nos, inneröron och ögon.

Fingerdockor kartong | Pysselbolaget

Klipper man öronen spetsiga blir det en räv!

Fingerdockor kartong | Pysselbolaget

Jag använder botten på en grillpinne som stämpel för att göra ögon. På så sätt blir det runda och fina.

Fingerdockor kartong | Pysselbolaget

Fingerdockor kartong | Pysselbolaget

Jag älskar enkla pyssel, där materialen är lätta att få tag i och resultat blir bra oavsett förkunskaper. Det här är ett sånt pyssel. Det bästa av allt – när fingerdockorna är färdigpysslade är det dags för lek. Trevlig helg!

Fingerdockor kartong | Pysselbolaget

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.