0
Pysselbolaget
hemmapyssel

Att inreda ett barnrum

kids room makeover PB 2014

Det är nu dags för att ta tag i ett större projekt. Vår lilla vän L har ett sött rum – men det är kanske lite tråkigt. Vita möbler och väggar är fint men i ett barnrum vill man ha färg! Hur gör man då om man inte är expert på att tapetsera, inte vill tejpa lister och måla väggar för att få ett fint rum? Häng med oss när vi med enkla medel piffar till befintliga möbler, hittar på roliga saker med loppisfynd och livar upp ett rum för liv och lek!

kids room makeover PB 20142

Lilla L:s rum är litet med absolut tillräckligt för vår lilla vän. I rummet finns ett stort och fint fönster som släpper in gott om ljus och de vita väggarna bidrar också till att rummet känns ljust. Sängen används inte så mycket till att sova i men fungerar som en minisoffa till lilla fröken.

Möblerna är från det stora möbelvaruhuset och är alldeles utmärkta för ett barnrum. Jag ser ingen anledning att köpa dyra barnmöbler, de små växer snart ur dem, däremot kan man kanske tycka att de är lite färglösa. Det kommer vi snart att ändra på. Vi har en spjälsäng, en hylla där mamma S redan har tapetserat insidan och bord med stolar att pyssla med.

Vi börjar med att sätta ihop en moodboard, vi samlar bilder och idéer för att se vad vi vill och kan göra. Här är en del av vår inspiration:

kids room makeover PB 2014

1. Tejpa upp bilder på väggarna med washitejp, bilder som barnen gillar.  Washitejpen är gjord i ett material som gör att den går att tejpa med på väggar och tapeter utan att förstöra dem. Vi kommer att gå på jakt efter bilder med söta hundar, katter och familjemedlemmar. Källa Designsponge.

 

2. En hylla där man ser framsidan på böckerna slår vi till på! Den här är från Åhlens.

 

3. Korgar i plast att lägga leksaker i hittar vi för en billig penning i vårt byggvaruhus. Korgarna är mjuka och går att fylla, släpa och hänga på utan att de går sönder. Källa Tubtrugs.

 

4. Som inspiration till barnmöblerna hittar vi den här bilden. Vi kom snabbt fram till att strumporna skulle åka av i en farlig fart, men vi gillar färgklicken som de bidrar med. Källa Shelterness.

 

5. Glada färger och glada djur! Camilla Lundstens Littlephant poster får symbolisera känsla och färgskalan vi vill åt. Källa Littlephant.

 

6. Vi väljer också tyger i klara och glada färger. Källa Stoff & Stil.

kids room makeover PB 20142

7 & 8. Vimplar är ett fint och lätt sätt att pigga upp vilket rum som helst. Vi försöker få till en girland som är enkel nog att Freja kan göra den. Vi inspireras även av trälådorna på väggen. Ett utmärkt komplement till vanliga hyllor och en yta att ställa de lite mer ömtåliga sakerna barnen har i sitt rum. Foto Petra Bindel.

 

9. Bokhyllan ska förstärkas med färg på hyllplanen, färg som matchar den fina bakgrunden som mamma S har tapeterat på hyllan.

 

10. Vi vill måla en liten del av väggen. Vi målar med magentfärg och täcker med en färg. Tror att det blir gult! Källa hegeinfrance.com.

 

11. Mysbelysning är viktigt! Källa Happy lights.

 

12. Inspirerade av Littlephant syr vi madrassöverdrag och tak till spjälsängen. Källa Hus&Hem.

 

Att göra ett moodboard är ett bra sätt att skapa sig en idé om vad man har, vad man behöver införskaffa och vad man mäktar med att göra. Vi har nu en färgskala på plats och en plan för vad vi vill göra. Nästa vecka kör vi igång! Ha en trevlig helg.

 

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.