0
Pysselbolaget
Skräpåret

13 roliga saker att göra av kartong

Toarullespöken | Pysselbolaget

Kartong är verkligen ett av mina favoritmaterial, det kanske ni redan listat ut. Om man googlar på kartongpyssel inser man att det inte bara är jag som går igång på materialet. Idag har jag samlat ett gäng olika saker att göra av kartong från några av mina pysselidoler runt om i världen. Hoppas att ni blir inspirerade!

Samlingsinlägg kartong | Pysselbolaget

1. Häst i kartong
Sofia från bloggen Mokkasin har alltid pysslat med material hon har i sin närhet. In och läs Sofias fin inlägg ”Jag tackar skärpet”, vettja!

2. Pyssla med toarullar
Våra vänner Helena och Annika pysslade så himla fina grejer av toarullar tillsammans med pysselproffset Henry, då nästan 4 år. Inspirerande!

3. Pizzaugn av en skokartong
Hos underbara Made by Joel hittar vi en fiffig pizzaugn gjord av en vanlig skokartong. Så himla roligt, tycker vi!

4. Pyssla en rolig robot
Hos Pia Degas på bloggen Wundertütchen hittar man en uppsjö av roliga pyssel i billiga material. Den här roboten är inte bara söt – den lyset också!

5. Den ultimata leksakskameran
Pyssla en kamera i material du förmodligen har hemma! Lins och blixt är gjorda av lock från olika plastflaskor.

Samlingsinlägg kartong | Pysselbolaget

6. Hushängen för påskris eller julgranar
Enklaste kartongpysslet i det här inlägget, men inte desto mindre fint. Arielle från ART CAMP delar generöst med sig av sina kreativa kreationer.

7. Spara veckopengen i en enhörning
Ni som följer oss vet att vi är stora fans av Gina från Willowday. Hennes ljuvliga djur och blomkreationer får högsta betyg hos oss. Är inte den här lilla enhörningen bland det sötaste ni sett?

Samlingsinlägg kartong | Pysselbolaget

8. Kassaapparat i kartong
Att leka affär är något mina barn gillade när de var mindre. De skulle ha älskat den här kassaapparaten gjord i olika typer av kartong.

9. Med naturen som inspiration
En av våra gäster, Lina by the bay, gjorde dessa ljuvliga blötdjur när hon gästade oss i höstas. Väldigt inspirerande!

10. Lamakostym i kartong
Stora kartonger är verkligen något som lockar till pyssel. Merrilee från bloggen MerMag använde en stor kartong till att göra en lamakostym!

11. Kalender i kartong
Jag klämmer in ett av våra egna pyssel här också! För några år sedan gjorde vi en kalender i kartong. Den funkar fortfarande.

12. Toarullepussel
Vår egen pysseldrottning Kreativa Karin är väldigt bra på att hitta på pyssel i tillgängliga material. Här en av våra favorit från förra veckan – ett pussel av toarullar.

13. Drömhuset
Stora kartonger är de perfekta lekhusen för barn. Tro mig, jag hade ett när jag var lite och jag älskade det! Det här ljuvliga huset står hemma hos Mia Kinoko.

Hoppas att du hittade massor av inspiration till att pyssla med kartong!

Vill du också dela dina kartongpyssel? Lägg upp en bild eller två på ert instagramkonto, använda #skräpåretkartong och tagga @pysselbolaget så lovar jag att visa upp dem i Pysselbolagets story under februari. Tänk på att era konton måste vara öppna för att vi ska kunna se era bilder.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.