0
Pysselbolaget
Gäst hos Pysselbolaget

Lina by the bay gästar Pysselbolaget

Lina by the bay gästar Pysselbolaget

Mitt namn är Lina Eriksson och jag driver bland annat ett företag med blogg och instagramkonto under namnet Lina by the bay. Naturen är min stora inspiration i livet och i och med att jag bor nära havet vid en vik så uppstod namnet. 

Lina by the bay gästar Pysselbolaget

Min specialitet är återbruk och pyssla med sådant material som andra vill slänga och naturmaterial. Jag håller regelbundet workshops på bibliotek och skolor i pyssel för barn i återbruks- och naturmaterial. Se gärna lite vad barnen har fått pyssla med här eller här.

Nu vill jag inspirera er er till nästa pysseltillfälle med era barn att samla kartongerna på hög istället för att gå till returstationen med det. Se mitt havsinspirerade kartongpyssel. Att pyssla med wellpapp och kartong är oerhört roligt och varierande. Bestäm er för er gärna för ett tema som t ex djur eller änglar eller varför inte ett landskap? Jag bestämde mig för i det här exemplet att dyka ner i havet och göra en underhavsvärld i wellpapp.

Lina by the bay gästar Pysselbolaget

Börja med att samla ihop gamla kartonger och skär med kniv eller klipp isär till något mindre bitar då det är lättare att arbeta med. Jag har speciella saxar för att kunna klippa smidigt i just kartong. 

Lina by the bay gästar Pysselbolaget

Det bästa är att rita och skissa upp med blyerts på kartongarket det djur eller föremål du vill klippa ut. Sen klipper man ut figuren. 

Lina by the bay gästar Pysselbolaget

Klipp ut remsor av silkespapper, tapeter eller bara färgade papper. Jag använde mig av detaljer i bladguld också.

 Lina by the bay gästar Pysselbolaget

Jag använder mig av tapetlim och penslar på remsorna innan och efteråt undertill och ovanpå pappersremsorna. Det går självklart bra att använda limstift också. Man kan även tillverka sitt eget decoupagelim – se mitt recept här.

Lina by the bay gästar Pysselbolaget

Ett kul tips är att lägga remsorna lite omlott på ovanpå varann så att de bildar olika mönster. Låt fantasin ta djuret dit ni vill. Jag avrundade med att sätta klistermärkesögon på djuren. 

Lina by the bay gästar Pysselbolaget

Lina by the bay gästar Pysselbolaget

Lina by the bay gästar Pysselbolaget

Lina by the bay gästar Pysselbolaget

Lina by the bay gästar Pysselbolaget

Mitt allra bästa egna återbrukspyssel genom tiderna är nog den roliga toalettrulleblomman som jag arbetade med under några månader.

——

Tack Lina by the bay för din fina undervattensvärld! Du är vår första gäst och vi är så glada över att ha dig här.
Vi samlar alla våra gäster under rubriken “Gäst hos Pysselbolaget” i menyn på bloggen och på en anslagstavla på Pinterest. VI vill att ni lätt hittar tillbaka till våra gäster framöver. 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.