0
Pysselbolaget
smyckespyssel

Pyssla pastasmycken

Pasta Pendants PysselbolagetVisste ni att pasta är ett utmärkt pysselmaterial? Det ska vi bevisa! Idag brakar en pastautmaning utöver det vanliga loss. Under namnet the Macaroni Challenge lägger bloggare från USA, Australien, Irland och Sverige ut pyssel att göra med pasta. Gänget går under namnet Rockin’ Art Moms (mer här), och längst ner i inlägget hittar ni adresser till alla underbara pastainlägg. Vi är med och gör fina och färgglada pastasmycken!

Pasta Pendants Pysselbolaget2

Vi gör två olika hängen och till dem behöver ni pastarör och pastafjärilar, garn, stora pärlor, hobbyfärg, pensel och kontaktlim.

Pasta Pendants Pysselbolaget3 1. Vi börjar med Frejas variant! Välj ut 8 stycken raka pastarör och måla dem med hobbyfärg. Freja hittade på en egen torkställning av grillpinnar och kludd. Jag är gammalmodig och torkar mina på det gamla vanliga sättet.

Pasta Pendants Pysselbolaget4

2. Trä en bit garn genom de två pastarören som ska vara överst i hänget. Klistra sedan ihop pastarören i ett zigzagmönster med början från botten. Låt torka!

Pasta Pendants Pysselbolaget5

Pastakonst! Pasta Pendants Pysselbolaget6

3. Till min variant behöver ni, förutom pastafjärlien, även garn, hobbyfärg och en pärla. Börja med att måla pastafjärlien med hobbyfärg.

Pasta Pendants Pysselbolaget7

4. Gör sedan en enkel tofs av garnet som bilden visar.

Pasta Pendants Pysselbolaget8

5. Knyt på tofsen på pastafjärlien och avsluta med pärlan. En del av halsbanden fick ytterligare en rad små pärlor. Fint, eller hur!

Pasta Pendants Pysselbolaget9

Vi är tokigt nöjda med våra pastahalsband men det finns så mycket mer att göra av pasta. Ta en tur runt världen och kolla in vad de övriga i Rockin’ Art Moms-gänget har gjort! 11138655_10205168311141171_6128890869918045985_n

Art Bar

Buggy and Buddy

Handmakery 

Pink Stripey Socks

MollyMoo

Tiny Rotten Peanuts

Learn Play Imagine

Meri Cherry

Willowday

The Artful Parent

Babble Dabble Do

Picklebums 

MerMag

Tinkerlab

Vill ni också vara med och pyssla med pasta? Närverket The Rockin’ Art Moms öppnar nu the Macaroni Challenge för alla som vill vara med! Dela era unika pastaskapelser på Instagram, Twitter eller på The Rockin Art for Kids facebooksida och använd hashtaggen #themacaronichallenge för att vara med.

The Macaroni Challenge slutar den 3:e maj och under den vecka kommer vi att dela några av våra favoriter på facebooksidan.

Det bästa svenska bidraget kommer också att belönas med en överraskning efter den 3:e maj. Mer om det senare i vecka.

Pasta Pendants Pysselbolaget 10

Släpp loss pastakreativiteten och häng med!

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Jeanine
  30 April, 2015 at 3:25 pm

  Thank you SOO much for sharing these bright brilliant tutorials over the last few posts/ beautiful pasta displays

  • Reply
   Karin & Freja
   5 May, 2015 at 8:20 am

   Thank you! Have you checked out the other Rockin Art Moms? The Macaroni Challenge is still on!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.