0
Pysselbolaget
smyckespyssel

Vänskapshårband / Friendship hairband

PB_maj_2013

Som jag berättat i ett tidigare inlägg så gillar Freja att fläta. Idag flätar vi långa remsor av tyg. Av det blir det matchande hårband till Freja och hennes kompis Hanna. / As I wrote in a previous post, Freja loves to braid. Today we braid long strips of fabric. They will make matching hairbands for Freja and her friend Hanna.

PB_maj_2013_33

Ni behöver tyger i olika färger och resår. Vår resår är egentligen lite för bred men vi viker den på hälften. / You need fabrics in different colors and a piece of elastic. Our elastic is really a bit too broad, but we’ll fold it in half.

PB_maj_2013_34

1.Börja med att klippa eller riv tyget i remsor. Våra remsor är 1 meter långa och ca 5 cm breda. Fläta sedan ihop tygerna. / Begin to cut or tear the fabric into strips. Our strips are 1 meter long and 5 cm wide. Then braid the fabrics.

PB_maj_2013_35

2. När tygerna är ihopfätade är det dags att sy på en bit resår. Resåren är till för att göra hårbandet elastiskt, för att det ska sitta kvar på huvudet. Vi har använt en bit resår som är ca 5 cm och vi syr fast den med symaskinen. / When the fabrics are braided it’s time to sew on a piece of elastic. The elastic is designed to make the hairband elastic, for it to remain on the head. Our piece of elastic is about 5 cm and we sew it on with a sewing machine.

PB_maj_2013_36

Första hårbandet är klart – nu är det dags för nästa! Ska det vara vänskapshårband så måste man ha fler än ett! / The first hairband is done – now is the time for the next! In order to make friendship hairbands you have to have more than one!

PB_maj_2013_37

Så här fina blev tjejerna i sina nya hårband. Fint, eller hur! / The girls in their new hairbands. Nice, don’t you think!

 

You Might Also Like...

7 Comments

 • Reply
  Alessandra
  21 May, 2013 at 8:54 am

  really nice!!!! ;oD
  xxxx Ale

 • Reply
  Hanna
  27 May, 2013 at 8:43 pm

  Sååå fint! Jag som är så galen i hårband! Måste prova med en gång!

  • Reply
   Karin & Freja
   31 May, 2013 at 7:08 am

   Så roligt att du gillar våra hårband! DE var roliga och enkla att göra, och de är redan väl använda 😉

 • Reply
  Frida
  25 June, 2013 at 6:01 pm

  Mitt blev jätte bra!!

  • Reply
   Karin & Freja
   26 June, 2013 at 4:03 pm

   Så roligt, Frida! Skicka gärna bild! Vi finns på Instagram.

 • Reply
  Suki koehler
  9 January, 2017 at 5:33 pm

  kan ni inte göra något med garn typ stickning (hur man gör ett stickat pannband)

  • Reply
   Karin & Freja
   16 January, 2017 at 5:05 pm

   Vi har inte testat så mycket stickning än, men gör gärna ett försök framöver. Tack för tipset!

   Hälsar Karin & Freja

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.