0
Pysselbolaget
samarbeten

The Creative Collective på väg

TCCS road trip

(foto Sofia Brolin, Hildas Hem)

Jag har turen att få umgås och omge mig med underbart kreativa människor. Min lilla pysselassistent Freja är förstås nummer ett. Men som god tvåa kommer bloggarna i det kreativa nätverket The Creative Collective Sweden. Förra året gjorde vi en lyckad inspirationsresa till Dalarna och nu var det dags igen. Den här gången bar det av till Västergötland och med på den här resan var Gina från Willowday, jag, Lina från Lina by the Bay, Helena från Mormorsglamour, Helena från Craft & Creativity och Sofia från Hildas Hem som fotar och därför inte är med i just den här bilden.

TCCS road trip 21

TCCS road trip2

Vårt första stopp blev till BoråsTapet. Anders och Mikaela tog sig tid att berätta för oss om företaget och lät oss sedan vandra runt i tryckeriet. Företaget grundades av Waldemar Andrén 1905 och är idag Nordens ledande tapetvarumärke. Tillsammans med Cole&Son, Eco Wallpaper och Mr Perswall strävar man efter att bli den internationellt ledande leverantören inom premiumsegmentet för tapeter.

TCCS road trip 16

Allt finns här under ett och samma tak, från design till slutproduktion och varje dag trycks ca 25000 rullar tapet. Mycket av hantverket finns också kvar. Alla färger blandas för hand och nya maskiner blandas med maskiner från 1900-talets början.

TCCS road trip3

I den egna designstudion jobbar Ulrika Hurtig och Sissa Sundling med att ta fram det vi ska ha på våra väggar framöver. Och engagemanget går inte att ta miste på. Båda talar varmt och väl om färg, mönster och glädjen med tapet. Även här är hantverket påtagligt. Originalen till tapetrapporter målas fortfarande för hand och vi tappade nästan andan när vi fick se några av dem. Tyvärr kunde vi inte ta bilder i ateljén. Här pågår som bäst planering för framtidan och än så länge hemliga kollektioner. Ni kommer inte att bli besvikna, det kan jag i alla fall lova.

TCCS road trip 14

Nytt för i år är en jubileumskollektion, Borås Tapeter firar 110 år i år, med nedslag i olika tidsepoker. Ur arkivet har ett gäng underbara tapeter dragits fram, dammats av och finns nu i ny fin produktion. Underbara Flora från 50-talet och, min favorit, Jordgubbe från det härliga 70-talet.

TCCS road trip4

Fyllda av färg, form och vitsippor, vi hann med en avstickare till Gräfsnäs slott och tillhörande vitsippsäng, gav vi oss av mot Sofias hem för middag.

TCCS road trip 2TCCS road trip5TCCS road trip 3

Några av er känner det kanske mer som Hildas Hem. Under år har Sofia delat med sig av sitt vackra boende, den prunkande trädgården och livet på landet. Att släppa in ett gäng kreativa bloggare i sitt hus är alltid en risk. Vi kunde tyvärr inte hejda oss utan sprang runt som yra höns med kamerorna i högsta hugg. Jag har valt att bara visa ett par bilder från Sofias hus. Mer kan ni se på Hildas Hem. Jag kan avslöja att det är precis så fint som man anar när man följer bloggen.

TCCS road trip 4

Mer om resan kommer nästa vecka!

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  gina
  2 May, 2015 at 9:52 am

  Karin Thank you so much for sharing such a great post from this trip! It was wonderful in every day and it’s so much fun to see it through your eyes!

 • Reply
  Sofia - Hildas hem
  5 May, 2015 at 8:24 am

  Vilket fint reportage du gjort Karin! Det får mig att sakna er alla och vår utflykt. Jag kommer att leva länge på den energi som du och de andra i TCC ger. Stor kram! <3

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.