Papprullepennställ


Gör ett eget pennställ av toa- och hushållspappersrullar.

Ni behöver en toarulle, en hushållspappersrulle, en bit kartong och vackra papper. Ni behöver även klister, tejp och något att hålla ihop rullarna med.

1. Börja med att kapa hushållspappersrullen i två delar. Vi delade vår rulle så att det blev en bit som var kortare än toarullen och en som var längre. Rullarna går bästa att kapa med en vass kniv men det går även att klippa isär dem.

2. Nu ska rullarna få varsin botten. Bottnarna görs enklast i kartong, använd en rulle som mall. Bottnarna tejpas sen fast som på bilden.

3. Rullarna kläs nu med papper. Stryk ut klister på pappret och ”rulla in” rullen i pappret. Det är bra om det finns en bit papper över i överkant och botten att vika in som på bild 4, då håller pappret längre. Sätt till sist ihop rullarna med ett band eller en gummisnodd. Lätt som en plätt, eller hur!

Share this: