0
Pysselbolaget
skolstartspyssel

Pyssla nyckelringar i form av hus

 

wood house 1

För ett tag sedan gjorde vi halsband av tunna lister i trä. Såg ni dem? Vi är inte vana vid att jobba i trä, men vi blev nog lite kära i materialet. Idag pysslar vi mer saker av trälisterna. Det blir söta nyckelringar i form av hus.

wood house 2

Ni behöver trälister, en liten såg, hobbyfärg och pensel samt snöre. På bilden finns även träkulor som vi tänkt att använda till nyckelringarna, men glömde bort. Kanske ni vill lägga till träpärlor på era nyckelringar?

wood house 3

Börjar med att såga till listerna. Sandpappra kanterna och borra sedan ett litet hål i toppen på huset. Måla med hobbyfärg.

wood house 4

När hobbyfärgen torkat, ritade vi små blommor på ett av husen med en vattenfast tuschpenna.

wood house 5

Trälisterna är lätta att arbeta med och funkar fint som pysselmaterial även om man bara vill pyssla en liten stund. Husen går också att dekorera på många sätt. Måla hela, delar av dem eller mönster! Alla i familjen kan få ett eget hus till sin nyckel.

wood house 6

Husen går förstås bra att använda till annat. Mitt lilla favorithus får hänga med på väskan från och med nu.

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Ruth | HungryHeart.se
    7 April, 2016 at 5:00 pm

    Vad roligt att ni fortsatt att skapa av trä efter Monthly Makers-utmaningen! Husen är precis hur söta som helst! Jag gillar verkligen idén att alla i familjen kan få ett hus till sin nyckel också. =)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.