0
Pysselbolaget
hemmapyssel

Kul med djur

Vi tycker det är så roligt att hitta nya användningsområden för gamla leksaker. Idag gör vi fina hängen av dessa fulingar.

Ni behöver plastdjur, garn, pärlor och en borrmaskin.

Ni behöver också sprayfärg.

Vi får en del frågor om sprayfärgen och vad vi använder för typ av färg. Vi köper vår färg i vår lokala färgaffär och alla färger täcker inte superbra. Man får antingen spraya många gånger eller nöja sig med att det syns igenom lite. När man pysslar med barn brukar tålamodet tryta snabbt så vi nöjer oss med att färgen täcker nästan allt. Lite genomslag är bara charmigt!

Vi har sagt det förut men det tål att upprepas; färgen är väldigt svår att få bort så spraya inte på ytor ni är rädda om. Färgen luktar också väldigt starkt och det bästa är att hålla sig utomhus när man använder den. Läs färgburkens instruktioner innan ni börjar.

1. Vi börjar dagens pyssel med att försiktigt borra hål i platsdjuren. Gör ett litet hål med hammare och spik först så slinter inte borren. 2. Sen kör vi på med sprayfärg!

3. Tanken är att det ska bli små hängen med djur och pärlor. Ta en bit garn av valfri längd, garnet ska vara dubbelt. Trä sedan på pärlor och djur och avsluta med en toft.

4. Ungefär så här hade vi tänkt oss.

5. Som ni ser är garnet dubbelt, vi har varvat pärlor och djur med knutar som håller dem på plats. 6. Vi avslutar med en tofs. Vill ni se hur man gör  små enkla tofsar har vi beskrivning på dessa här.

Så här fina blev våra hängen!

Lilla tjuren får pryda dockskåpet och hunden hamnar på dörren till kontoret.

Vill ni ha fler idéer på vad man kan göra med gamla leksaker? Kolla in vår leksakslampa, småburkarna, strandspelet och djurkrokarna.

 

11 Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.