0
Pysselbolaget
hemmapyssel

Dags för reflexer – att göra själv, så klart!

Reflexer | Pysselbolaget

Höstmörkret sänker sig och det är dags för reflexer. Jag måste erkänna att jag tycker att reflexer är bland det tråkigaste som finns. Vi gör våra egna istället och det kan du också göra!

Reflexer | Pysselbolaget

Ni behöver

Vi har använt reflextyg inköpt på vårt lokala Brisak-varuhus, men liknande tyg verkar finns på Slöjd Detaljer. Vi har också använt 3 cm breda träknappar, hobbyfärg, pensel, sax, hobbylim och ett bra snöre. 

Reflexer | Pysselbolaget

Gör så här

Jag vill att båda sidorna på min reflex ska synas, men mitt tyg är enkelsidig och inte självhäftande. Därför klistrar jag ihop två bitar.

Medan klistret på tyget torkar målar jag hår och ansikten på träknapparna. För att få kinderna blir runda och fina använder jag änden på en grillpinne som stämpel. 

Klipp snygga former i de klistrade reflexbitarna, gör ett hål i figuren och trä i ett snöre.

Reflexer | Pysselbolaget

Till sist är det dags att klistra på ansiktet. Vad tycks?

Reflexer | Pysselbolaget

Låt klistret torka ordentligt innan reflexen ska användas. Jag använder vanligt vitt hobbylim och det verkar hålla bra. Min test-reflex har hängt med i ur och skur under ett par veckor. Skulle det lilla ansiktet trilla av blir reflexen så klart lite mindre söt, men inte desto mindre användbar. 

Reflexer | Pysselbolaget

Använd reflexer och ha det gott i höstmörkret!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.