0
Pysselbolaget
hemmapyssel

Geometriska garnstjärnor

String_stars_feb_PB_2014_1 På bloggen Creative Jewish Mom har vi hittat dessa geometriska garnstjärnor. Kolla in hennes fina stjärnor här, eller följ beskrivningen på våra något utvecklade stjärnor här nedan. String_stars_feb_PB_2014_2 Ni behöver garn, kartong, sax, klister och enfärgat papper. String_stars_feb_PB_2014_3 1. Börja med att rita ut cirklar på kartongen. Vi har använt en pappmugg som mall. Klipp ut cirkeln och klipp sedan jämna jack i cirkeln. Hur många jack ni vill ha är upp till er, men se till att jacken hamnar jämnt. Våra cirklar fick 8 respektive 12 jack. String_stars_feb_PB_2014_4 2. Nu är det dags att skapa mönster. Genom att snurra garnet i de olika jacken uppstår olika mönster. Sara på Creative Jewish Mom har en mer utförlig beskrivning över hur man göra olika typer av stjärnor. Vi fick fram våra mönster genom att experimentera. Ändarna på garnet knyts sedan ihop på baksidan. String_stars_feb_PB_2014_5 3. Vi har valt att dekorera våra stjärnor ytterligare. Vik ett avlångt papper till en solfjäder och limma ihop kanterna. String_stars_feb_PB_2014_6 4. Kartongstjärnan klistras sedan på det veckade pappret. String_stars_feb_PB_2014_7 De ser nästa ut som medaljer. Genom att klippa olika många jack och använda olika färger på garn och papper kan stjärnorna varieras i det oändliga. Något för en regnig dag, kanske. String_stars_feb_PB_2014_8

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Alessandra
  25 February, 2014 at 9:02 am

  really beautiful!!!!! I love this craft immensely!!!!
  xxxxxx Ale

  • Reply
   Karin & Freja
   1 March, 2014 at 3:49 pm

   Thank you Alessandra!

 • Reply
  Gina
  25 February, 2014 at 1:09 pm

  I love the combination of crafts there! These all balance one another so well… are probably about the same difficulty… I can really imagine kids enjoying making these! Plus: super “medals” for Spring Races or re-plays of the Olympics! Great idea!

  • Reply
   Karin & Freja
   1 March, 2014 at 3:53 pm

   Thank you Gina!

 • Reply
  creativejewishmom/sara
  25 February, 2014 at 5:04 pm

  LOVE your version! Hope you’ll share it on craft schooling Sunday! xoxo Sara

  • Reply
   Karin & Freja
   1 March, 2014 at 3:54 pm

   And we love yours, Sara! I ran out of time this past week, but I’ll absolutely share them on Craft Schooling Sunday next week.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.