0
Pysselbolaget
sommarpyssel

Bokstavslek


Memory är ett spel mina barn ofta vinner. Det är ett spel som är lätt att göra själv med till exempel foton eller barnteckningar. Idag kombinerar det roliga minnespelet med inlärning i ett memory med alfabetet.

Ni behöver papper med bokstäver, antingen skriver ni ut våra här eller gör dem för hand. Ni behöver också ett småmönstrat papper till memorykortens baksida, klister och en sax.

1. Börja med att skriva ut arken med bokstäver. Ni behöver två av alla bokstäver. Klistra sedan på det mönstrade pappret på baksidan. Lägg de klistrade arken i press mellan några tunga böcker om ni märker att arken rullar sig. 2. När klistret torkat klipper ni isär bokstäverna.

3. Ni ska nu ha två av varje bokstav, med en småmönstrad baksida. Reglerna är enkla, lägg alla kort på bordet med den mönstrade sidan upp. Turas om att vända två kort i taget, det gäller att hitta kort med samma bokstav. Har korten olika bokstäver vänder man tillbaka dem och låter nästa deltagare vända kort. Är det samma bokstav får man paret och får sedan fortsätta en gång till. Den med flest bokstavspar har vunnit.

4. Eftersom vi sparar på allt hade vi en låda som visade sig passa för våra kort. Vi använde samma papper till att klä delar av locket.

Nu är det bara att köra!

5 Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.