0
Pysselbolaget
sommarpyssel

Pyssla båtar av äggkartong

båtar av äggkartong

Sommaren är här och det är dags att ladda upp med pyssel för lata dagar. Testa till exempel att pyssla båtar av äggkartong! Dessa små raringar kanske inte flyter på riktigt vatten, med de duger fint till lek. Häng med ska jag visa hur jag gjort. 

material till äggkartongsbåtar

Ni behöver

äggkartong
hobbyfärg och pensel
färgade papper
sugrör i papper
snöre
hobbylim
sax

Jag har också använt 

flörtkula
skruvögla

göra äggkartongsbåtar

Gör så här

Klipp bort locket får äggkartongen och måla underdelen med hobbyfärg. 

Klipp ett snyggt storsegel och en vimpel i papper och limma på dem på sugröret. 

Klipp små vimplar och limma på dem på snöret. De blir en festlig girlang.

Måla halva flörtkulan med hobbyfärg. Jag brukar trä flörtkulan på en grillpinne när jag målar dem. Då sitter de fast både när jag målar och när de torkar. Skruva fast en skruvögla i toppen på flörtkulan när färgen torkat. 

fäst segel på äggkartongbåt

Gör ett litet hål i en av topparna på äggkartongen och tryck ner sugröret med seglet i hålet. Knyt också fast girlangen i selget och i kanten på båten. 

boj till äggkartongsbåt

Knyt också fast flörtkulabojen baktill i båten. 

äggkartongsbåt

Alle man ombord – båten är klar för lek! 

piratbåt av äggkartong

Det går att göra båtar på fler sätt. Den här äggkartongen fick två segel och en piratbesättning. Lagom läskigt, eller hur! Fler pysseltips för sommaren kommer, jag lovar. På Instagram kommer jag att tipsa om fler äggkartongspyssel framöver. Glöm inte följa mig där. Trevlig fredag!

båtar av äggkartong

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.