0
Pysselbolaget
sommarpyssel

Tatuerade stenar – sommarens enklaste pyssel

Tatuerade stenar | Pysselbolaget

Pysslar vi på sommaren kanske ni undrar? Så klart vi gör! Vi tar ledigt från bloggen över sommaren, men pysslar gör vi året runt. Eftersom vi ofta åker iväg brukar jag packa en sommarväska med enklare pyssel, och några av dem vill jag gärna visa er. Först ut är sommarens enklaste pyssel, nämligen tatuerade stenar!

Ni som följer oss kanske kommer ihåg att vi tatuerade ägg i påskas? Äggen blev så fina och det var så enkelt att jag velat testa andra material att tatuera på. Under semestern dök äntligen ett tillfälle upp. Längs med strandkanten hittade vi fina vita stenar, perfekta att tatuera!

Tatuerade stenar | Pysselbolaget

 

Ni behöver

Vill ni också testa att tatuera stenar behöver ni

släta ljusa stenar

fejkade självhäftande tatueringar

en sax

en svamp eller wettexduk

Tatuerade stenar | Pysselbolaget

Gör så här

Om tatueringen sitter på ett ark, börja med att klippa ut den tatuering ni vill ha. Jag rekommenderar att börja med en liten tatuering eftersom det kan lite svårt att få tatueringarna att fästa. Speciellt som stenarna är porösa. 

Ta sedan bort den skyddande plastfilmen från tatueringen.

Fukta en svamp eller en en bit av en wettexduk. Tryck tatueringen, med motivet inåt, och den fuktiga svampen mot stenen och håll fast dem en stund. Hur länge man ska hålla står angivet i instruktionerna som kommer med tatueringarna.

Lossa sedan försiktigt svamp och papperslagret som kommer med tatueringen från stenen. 

Ibland vill tatueringen inte riktigt fastna på stenen. Då kan man försiktigt hjälpa till med fingrarna. När fukten väl torkat sitter tatueringen fast fint, även om den blivit lite veckad. 

Tatuerade stenar | Pysselbolaget

Som ni ser har vi våra nya underlägg med oss! De kom väl till pass under alla pysselstunder den här sommaren. 

Tatuerade stenar | Pysselbolaget

Tatuerade stenar | PysselbolagetTatuerade stenar | Pysselbolaget

Sommaren är lite speciell för mig och Freja, för då får vi förstärkning. Lilla N och henne syster B hjälper gärna till att testa pyssel. Just det här pysslet var roligt, men lite pilligt. Tatueringarna funkar bra på stenarna – med bäst på kroppen. Vi vet, för vi fick lov att testa. En tatuering med glitter är svår att motstå.

Tatuerade stenar | Pysselbolaget

Tjejernas tatuerade stenar funkar bra som hålla-kvar-servetthögen-tyngd eller bara som dekoration. De kan bli ett litet enkelt minne från en pysselstund i skuggan en varm sommardag. Det är nästan lite Ernst över det!

Tatuerade stenar | Pysselbolaget

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.