0
Pysselbolaget
sommarpyssel

Burklyktor med washitejp

Burkar

Vi fortsätter dela med oss av våra enkla sommarpyssel. Idag dekorerar vi överblivna glasburkar och förvandlar dem till fina lyktor att använda i den ljumma sommarnatten.

Burkar2

Vi har använt tomma och rengjorda glasburkar, washitejp och en sax.

Burkar3

Washitejp är en japansk papperstejp gjord av naturfiber. Den känns och fungerar lite som maskeringstejp, men den stora skillnaden är att washitejp kommer i alla tänkbara mönster och färger. Den passar utmärkt att dekorera våra glasburkar med. Det är också lätt att riva av bitar av tejpen, vilket gör den extra bra när man pysslar med yngre pysslare.

Burkar4

”För mycket är för mycket. På tok för mycket är precis rätt.”

Burkar5

Washitejpens färger och mönster uppmuntrar verkligen till användning, oavsett ålder och erfarenhet. Just den här dagen vad vi fyra stycken pysslare i åldrarna 4-45 och alla hade lika roligt. Kolla vilka fina konstverk vi fick till! Ni må tro att vi var stolta när lyktorna tändes om kvällarna.

Burkar6

Det går att sätta hur mycket tejp som helst utanpå burken, se bara till att inte tejpen går över öppningen och in på insida. Burken, och speciellt överkanten, blir varm när man sätter ett ljus i den. Kom också ihåg att aldrig lämna tända ljus oövervakade.

Burkar7

Washitejp finns att köpa i de flesta hobbyaffärer, hos våra vänner Make & Create och på en del stora varuhus. Det är ett mycket roligt pysselmaterial och funkar toppen som present till pysslare av alla åldrar.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.