0
Pysselbolaget
tips & tricks

Tips – gör en egen konstutställning

Konstutställning | Pysselbolaget
Oavsett om solen skiner eller om regnet öser ner kan man behöva saker att göra. Att måla med vattenfärger är ett lätt sätt att sysselsätta barn av alla olika åldrar. Duka upp färg, vatten och papper i skuggan av ett parasoll, eller kring ett köksbord när det regnar och låt barnen gå loss. Ett tips jag fick från Ellinor på Instagram är att samla ihop de färdiga verken och gör en egen konstutställning. Bjud in mormor, morfar och roliga grannen, och glöm inte chips och bubbel!

Konstutställning | Pysselbolaget Konstutställning | Pysselbolaget

Jag älskar att sätta en låda vattenfärger framför ett uttråkat barn. Speciellt som lådan är ny och färgerna liksom lyser. Att själv få blöta upp färgerna, blanda runt och se vad som händer verkar vara oemotståndligt för barn. Och ljuvligt för mig som tittar på.

Konstutställning | Pysselbolaget Konstutställning | Pysselbolaget

Jag tejpar fast pappret på våra underlägg. På så sätt blir det enklare att hålla till på ojämna eller ömtåliga ytor. Underläggen är lätta att torka av när barnen målat klart.

Konstutställning | PysselbolagetKonstutställning | Pysselbolaget

Vi hann inte med att hålla vernissage den här gången, men vattenfärgerna är rentvättade och penslarna har torkat. Jag längtar redan till nästa gång vi får sitta i skuggan och måla tillsammans. Då ska det minsann bli både konstutställning och chips!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.