0
Pysselbolaget
Pysselbolaget

Trendspaning del 2 – Creativeworld på Messe Frankfurt

Creativeworld 2020 | Pysselbolaget

Det har gått en vecka sen min resa till Creativeworld i Frankfurt, och huvudet är fortfarande fullt av intryck. Mässan är på många sätt årets störta äventyr! Häng med ska jag berätta varför.

Creativeworld 2020 | Pysselbolaget

Förra helgen gick en dröm i uppfyllelse – jag fick besöka den kreativa mässan Creativeworld på Messe Frankfurt. Creativeworld är en av tre mässor som hålls i slutet av januari varje år. De andra två är Christmasworld och Paperworld. Med 400.000 kvadratmeter uppdelat på 11 hallar är Messe Frankfurt imponerande. Likt Formex är Worldmässorna i Frankfurt branchmässor och de samlar leverantörer och besökare från hela världen.

Creativeworld 2020 | Pysselbolaget

Pappersblommor från Sizzix Color Story

Trots att Creativeworld ”bara” är i två av dessa hallar hade jag och bästa sällskapet Malin fullt upp. I pysselkretsar har mässan något nästan mytiskt över sig. Det talas om ändlösa gångar med pysselmaterial, både att se och testa på. Jag kan meddela att de flesta rykten stämmer. Ni som följer oss på Instagram hade möjlighet att se spridda bilder på mig och Malin när vi irrade omkring i gångarna på mässan. Det var inte en lugn stund under de två dagar vi vad där.

Creativeworld 2020 | Pysselbolaget Creativeworld 2020 | Pysselbolaget Creativeworld 2020 | Pysselbolaget

Första stoppet gjordes på trendavdelningen. Här kände vi oss snabbt hemma, alla tre trenderna handlade om återbruk! Saker utvecklades på plats och det tillkom nytt varje gång vi gick förbi.

Under namnet re-form fick gammalt material nya former. Det vävdes i plast, experimenterades med mönster och geggades med gips.

Creativeworld 2020 | Pysselbolaget Creativeworld 2020 | Pysselbolaget Creativeworld 2020 | Pysselbolaget

Trenden work-out letar inspiration i naturen. Det kan vara färger, texturer eller mönster. Kartong och cement blandas med stenar och torkade blommor.

Creativeworld 2020 | Pysselbolaget Creativeworld 2020 | Pysselbolaget Creativeworld 2020 | Pysselbolaget

Den sista trenden, up-date, handlar om att implementera det personliga uttrycket i saker vi redan har.  Det var mycket text och citat på kläder, böcker och väskor. Gemensamt för de tre trenderna var att de visar kraften i kreativitet och möjligheter med de material och saker som vi har omkring oss.

Creativeworld 2020 | Pysselbolaget Creativeworld 2020 | Pysselbolaget

Alla mönster är gjorda med verktyg från Dremel. Första bilden är mitt försök 😉

Efter besöket på trendavdelningen fortsatte vi mingla runt bland alla leverantörer. Vi lyckades avverka en våning på Creativeworld första dagen! Många av utställarna bjöd på någon typ av aktivitet, aningen genom att de själva visade hur ett specifikt material funkar eller genom olika typer av prova-på. Vi gick med andra ord inte sysslolösa. Jag fick testa det lilla borrliknande verktyget från Dremel, fick känna på fimolera med läderegenskaper, graverat ett armband, vika papper och signera ett golv.

Creativeworld 2020 | Pysselbolaget Creativeworld 2020 | Pysselbolaget

Fimolera med läderegenskaper – hur coolt!

Creativeworld 2020 | PysselbolagetFint hos Creative Company

Creativeworld 2020 | Pysselbolaget Creativeworld 2020 | Pysselbolaget

Malin i full fart!

Creativeworld 2020 | Pysselbolaget

Vi testar Punch Needles hos Folia

En lysande trend på Creativeworld var Punch Needle. I mängder av montrar dök den upp. Jag har anat att det är ett verktyg på väg upp, men hade fram till förra helgen inte själv testat en Punch Needle. I det tyska företaget Folio fick vi möjlighet att sitta ner och ge det ett försök. Det var inte helt lätt, kan jag meddela, men resultatet blev förvånansvärt fint. Det är svårt att tycka illa om dessa bulliga broderiliknande kreationerna. Jag tror att Punch Needle är en trend som är här för att stanna.

En annan stor trend på mässan var scrapbooking. Själv är jag tyvärr inte så lockad av scrapbooking, men för er som gillar det kan jag meddela att vi inte såg några tendenser på att det kommer att försvinna. Jag tappade snabbt räkningen på att montrar med olika typer av scrapbooking material.

Creativeworld 2020 | Pysselbolaget Creativeworld 2020 | Pysselbolaget Creativeworld 2020 | Pysselbolaget

I övrigt såg vi mängder med färg! Vi såg underbart tjocka färger, färg man kan hälla ut och skapa mönster, färg man sprayar med, marmorerar med och som man blåser ut. Jo faktiskt, färgen Alkohol Ink ska man dutta ut på pappret och sen blåsa ut det i olika mönster.

Creativeworld 2020 | Pysselbolaget Creativeworld 2020 | Pysselbolaget Creativeworld 2020 | Pysselbolaget

Vi skaffade oss förstås en favorit. I vackraste montern på mässan hittade vi märket Rico. De är leverantörer av garn, papper, pompombollar och kalasprdukter, allt i ljuvliga färger. Som på många ställen på mässan fanns här ett prova-på-bord och vi tog tillfället i akt att göra varsin liten väggbonad. Vi hoppas på att få se fler produkter från Rico på den svenska marknaden framöver.

Creativeworld 2020 | Pysselbolaget

Och de andra mässorna då, kanske ni undrar? Jag ska erkänna att vi bara gjorde korta besök på de två andra mässorna. Om jag inte minns fel breder Christmasworld ut sig i hall efter hall med julkulor, julbelysning, juldjur som sjunger, blinkar och låter. Mässhallarna förbinds med långa rullband och det tar sin lilla stund att ta sig runt. Vi lyckades se trendutsällningarna i både Christmasworld och Paperworld och de var väl värda sin besök. Här är ett litet, litet axplock.

Creativeworld 2020 | Pysselbolaget Creativeworld 2020 | Pysselbolaget Creativeworld 2020 | Pysselbolaget Creativeworld 2020 | Pysselbolaget Creativeworld 2020 | Pysselbolaget

Förutom två fullspäckade dagar med inspiration bjöd helgen också på ett annat äventyr. Jag åkte nämligen tåg till och från Frankfurt. Lite nervös klev jag på tåget kl 7.17 i Stockholm. Tre byten och  betydligt mer chill klev jag av i Frankfurt vid 22 samma kväll. Och jag är kär – i att åka tåg! Det gräv vädret till trots var det underbart att swisha fram genom en lite bit av Europa. Det kommer definitivt bli mer tågresor för min del framöver.

Första delen av min trendspaning, från Formex och Stora Trenddagen, hittar ni här. Årets första veckor har verkligen varit fulla av inspiration. Jag hoppas att jag lyckats förmedla en gnutta inspiration till er också. Trevlig lördag!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.