Pysselbolaget

Karin & Freja

Om oss

Foto Mi Elfverson / True North Vision

Hej, så roligt att ni hittat till oss! Vi heter Karin och Freja och det är vi som är Pysselbolaget.

Pysselbolaget är en blogg med pyssel för vuxna och barn. Vi visar enkla roliga pyssel som inte kräver för mycket kunskap, utrustning eller tid. Vi gör både saker som går att använda och saker som vi bara tycker är fina. Ibland skapas det fantastiska saker som mer än gärna får stå framme och ibland blir det något som knappt ens en mormor kan tycka om. Oftast pysslar vi med det som vi har hemma och vi pysslar alltid tillsammans. Det är i samarbetet och skapandet mellan liten och stor som magin finns, inte i sakerna vi gör.

Vår ambition är att bloggen ska funka som en receptbok för pyssel. Precis som med matlagning och bakning fungerar pyssel bäst om man har klurat lite i förväg.

Om oss2

 Foto porträtt Mi Elfverson / True North Vision övriga Pysselbolaget.se

Om Freja
– Jag är 13 år och pysslar massor. Jag ser till att det är enkelt för barn att hänga med i våra pyssel och det är jag som fixar till så att det blir fint. Det ska vara mycket färg, ofta mer än vad mamma tycker. När jag inte pysslar med mamma går jag i skola och dansar.

Om Karin
– Några av mina finaste minnen från när jag var barn är när min mamma tog sig tid att göra något ihop med mig. Jag kommer ihåg Mors Julbrev. Ett tjockt kuvert fullt med tryckta klippark och förslag på julpyssel, som vi ägnade lång tid att sätta ihop och pyssla med. Vi fick en stund tillsammans, min mamma och jag. I processen lärde jag mig att älska känslan av att ha gjort något, något som kom från mina idéer och händer. Det är en känsla jag som vuxen vill förmedla till min dotter Freja. Hon var inte många år när hon gjorde sitt första luffarschack av målade stenar, ett spel som senare stolt gavs bort som julklapp till mormor.

När jag inte pysslar jobbar jag som grafisk formgivare i det egna företagen Hos Marcus & Karin och jag driver webbutiken mrs K.

Pyssla-med-mig-PB-okt-2014-3

Vi spenderar allt mer tid framför skärmar av olika slag. Därför är det extra viktigt att vara tillsammans, göra tillsammans och ha gjort något tillsammans. I processen kan det skapas magi, en stund utan disk, stress och telefoner, ett tillfälle att tala om saker som är viktiga eller skratta åt saker som går fel. Det finns risk att det blir kladdigt och det finns risk att det blir rörigt. Men oftast är det alldeles, alldeles underbart.

Vill ni veta mer om oss? Ni hittar oss:
på Facebook
på Instagram
på Pinterest
på YouTube

Det går också bra att mejla på vi(at)pysselbolaget(punkt)se. Vi vill gärna höra vad ni tycker!

Pyssla-med-mig-PB-nov-20145

Och här hittar ni:
Vår bok Pyssla med mig!
Julen 2014 gjorde vi julpyssel i programmet Julstök med Lasse Kronér.
Intervju med oss hos Hello Wonderful!
Kika in i vår pysselgarderob.

 

Välkomna!

No Comments

    Leave a Reply