0
Pysselbolaget
hemmapyssel

Filtkorgar och bebispresenter

Filtkorgar | Pysselbolaget

Idag vill jag visa hur man gör korgar i filttyg! Vi har många i vår bekantskapskrets som väntar barn och jag planerar att skämma bort dem med hemmagjorda saker. Filtkorgar är superenkla att göra, roliga att ge bort och faktiskt rätt användbara. Jag ger bort dem fyllda med blöjor, men de passar utmärkt till småsaker när blöjperioden är över.

Filtkorgar | Pysselbolaget

Ni behöver

Filttyg 3 mm tjockt, tunn hobbyfilt, mallar, en håltång, en sax, klister och provpåsklämmor. Det är viktigt att filttyget är av det tjockare slaget, 3 mm, annars blir korgarna ostadiga. Mall till nallekorgen hittar ni här och till valkorgen hittar ni här.

Filtkorgar | Pysselbolaget

Gör så här

Börja med att klippa ut mallarna (mallen till draken som visas på bilden finns lägre ner i inlägget). Jag skriver ut våra mallar på två stycken A3 papper, för att få en riktigt stor korg. Det går också bra att skriva ut dem på A4, men då blir korgen mindre. Sätt ihop de båda mallbitarna och klipp sedan till filttyget enligt mallen.

Vik ihop korgen enligt bilderna, en sida i taget. Lägg framflik och bakflik över sidodelen och gör ett hål rakt igenom alla lager. Sätt ihop alla lager med en provpåsklämma.

Gör likadant på andra sidan.

Filtkorgar | Pysselbolaget

Ansiktsdelar och vattensprut klipper jag i den tunnare hobbyfilten och klistrar på korgen. Klart!

Filtkorgar | Pysselbolaget

En stor korg, gjord på mallar utskrivna på två A3 ark rymmer ett paket newborn-blöjor. En perfekt present, med andra ord!

Filtkorgar | Pysselbolaget

Och vad gör man om man inte vill ha en val, undrar kanske vän av ordning? Jo, då kan man kika in här för mallar till draken och enhörningen …

Filtkorgar | Pysselbolaget

eller här för de lite mindre påskkorgarna.

Saknar ni något djur? Hör av er till mig i så fall! Kanske just ert favoritdjur blir nästa filtkorg.

Filtkorgar | Pysselbolaget

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.