0
Pysselbolaget
Pysselbolaget

Kan man rädda världen med pyssel?

pyssla-for-varldens-barn-2

Jag känner mig maktlös inför vad som händer i världen. Medan jag väljer ”rätt mat / skola / vinterskor” till mina barn är andra föräldrar tvungna att välja mellan krig, svält eller ranka båtar på Medelhavet.  Allt för kärleken till sina barn. Jag brottas med tankar om vad jag kan göra. Jag som har möjlighet att låta mina barn äta sig mätta, gå trygga till skolan och sova i varma sängar – vad kan jag göra?

Jag vill visa för mina barn att alla räknas och att alla kan göra något. Jag vill få möjlighet att prata om hur bra vi har det och hur viktigt det är att hjälpa dem man kan. Jag vill inte sitta stilla och overksam, jag vill inte att de ska känna sig maktlösa, men jag är väl medveten om att en person inte kan göra allt.

pyssla-for-varldens-barn-3

Kan man rädda världen med pyssel? Kanske inte, men vi kan väl försöka. Jag och Freja har pysslat en sparbössa. I den börjar vi vår egen insamling till Världens Barn. Enkelt, roligt och viktigt!

Vi hoppas att ni vill göra som vi –  pyssla och spara tillsammans. Om vi alla gör varsin sparbössa och fyller dem efter bästa förmåga, då kanske vi kan göra livet lite mer drägligt för dem som behöver. Vi kan också visa för våra egna barn att alla räknas och alla kan göra nått. Vid Världens barn-galan tömmer vi sparbössan med våra barn och för över pengarna. Är ni med?

Gör så här för att vara med i #pysslaförvärldensbarn:

1 Pyssla tillsammans
Leta fram burkar, kartonger och mjölkpaket och pyssla er egen sparbössa. Samla era slantar i den. Pyssla stort eller smått. Spara lite eller mycket.

2. Ladda upp och dela
Inspirera andra genom att ta en bild av er sparbössa och lägg upp den på Instagram med #pysslaförvärldensbarn. Har du ett stängt IG konto eller inget konto och ändå vill dela med dig av din sparbössa går det bra att mejla bilden till mig så lägger jag upp den på @pysselbolaget.

3. Skänk pengar till Världens barn
Sätt in era sparade slantar till Världens barn. Vi har öppnat en egen insamling bara för er. Den hittar ni här.

pysslaforvarldensbarn_banner_small

Observera att skänka pengar är frivilligt och inget tvång för att få vara med. Vill ni enbart dela bild på er sparbössa går det bra. Vill ni enbart skänka pengar, utan att pyssla går det också bra!

Så mina vänner, vad säger ni – ska vi se om det går att rädda världen med pyssel? Den 7 oktober går Världens barn-galan av stapeln. Hur mycket kan vi få ihop tills dess?

Initiativet #pysslaförvärldensbarn är mitt eget. Jag är inte sponsrad och jag har inte blivit ombedd av någon att göra den här. Jag kommer att plocka bort eller anmäla oseriösa bidrag.

Beskrivning på vår sparbössa kommer imorgon.

11 Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.