0
Pysselbolaget
hemmapyssel

Pyssla för Världens barn

sparbossa-for-varldens-barn

Igår var en dag full av känslor. Jag ruttnade på att känna mig maktlös och jag bestämde mig för att göra något. Jag och Freja har startat ett initiativ #pysslaförvärldensbarn, för att vi är många som vill göra nått, och en insamling till förmån för Världens barn. Initiativet går ut på att göra en egen sparbössa och i den spara till Världens barn. Vi vill gärna att ni hänger på. Det är enkelt – pyssla och dela, spara och skänk! Mer om hur ni gör hitta ni här. Nu vill vi visa hur vi gjort vår sparbössa! Den kanske ser komplicerad ut, men den är lätt att göra och kul att spara i. Häng med.

sparbossa-for-varldens-barn-2

Vi använder en tetraförpackning, pappersrullar, en kartongbit att ställa sparbössa på, hobbyfärg, sax, pensel, klister och ett par garnbollar som blivit över från ett tidigare projekt.

sparbossa-for-varldens-barn-3

Först klipper vi till förpackningen och ställer ut delarna för att se hur vi vill ha dem. Sedan målar vi alla delar. Den lilla rullen fick ett lager tidningspapper istället för färg. När alla delar torkat gör vi figurer av rullarna. De får en öppen mun, ögon och hår av garnbollar som vi klistrar fast. Huset får också ett sött ansikte.

sparbossa-for-varldens-barn-4

På hustaket gör vi ett större hål. Här kan vi lägga stora pengar!

sparbossa-for-varldens-barn-5

Till sist klistrar vi fast alla delar på kartongbiten. Sparbössan är klar och insamlingen har börjat. Fram till Världens barn-galan går alla våra godispengar och tidningsslantar i sparbössan och den 7 oktober tömmer vi bössan och sätter in pengarna här.

Vill du också vara med? Läs mer om hur och varför här eller klicka på bilen nedan för att sätta in pengar till Världen barn direkt. Vi visar gärna upp era pysslade sparbössor här hos oss. Använd #pysslaförvärldensbarn eller mejla era bilder till oss. Låt oss tillsammans visa världens barn att vi bryr oss.

pysslaforvarldensbarn_banner_small

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.