0
Pysselbolaget
Pysselbolaget

Kan man rädda världen med pyssel?

pyssla-for-varldens-barn-2

Jag känner mig maktlös inför vad som händer i världen. Medan jag väljer ”rätt mat / skola / vinterskor” till mina barn är andra föräldrar tvungna att välja mellan krig, svält eller ranka båtar på Medelhavet.  Allt för kärleken till sina barn. Jag brottas med tankar om vad jag kan göra. Jag som har möjlighet att låta mina barn äta sig mätta, gå trygga till skolan och sova i varma sängar – vad kan jag göra?

Jag vill visa för mina barn att alla räknas och att alla kan göra något. Jag vill få möjlighet att prata om hur bra vi har det och hur viktigt det är att hjälpa dem man kan. Jag vill inte sitta stilla och overksam, jag vill inte att de ska känna sig maktlösa, men jag är väl medveten om att en person inte kan göra allt.

pyssla-for-varldens-barn-3

Kan man rädda världen med pyssel? Kanske inte, men vi kan väl försöka. Jag och Freja har pysslat en sparbössa. I den börjar vi vår egen insamling till Världens Barn. Enkelt, roligt och viktigt!

Vi hoppas att ni vill göra som vi –  pyssla och spara tillsammans. Om vi alla gör varsin sparbössa och fyller dem efter bästa förmåga, då kanske vi kan göra livet lite mer drägligt för dem som behöver. Vi kan också visa för våra egna barn att alla räknas och alla kan göra nått. Vid Världens barn-galan tömmer vi sparbössan med våra barn och för över pengarna. Är ni med?

Gör så här för att vara med i #pysslaförvärldensbarn:

1 Pyssla tillsammans
Leta fram burkar, kartonger och mjölkpaket och pyssla er egen sparbössa. Samla era slantar i den. Pyssla stort eller smått. Spara lite eller mycket.

2. Ladda upp och dela
Inspirera andra genom att ta en bild av er sparbössa och lägg upp den på Instagram med #pysslaförvärldensbarn. Har du ett stängt IG konto eller inget konto och ändå vill dela med dig av din sparbössa går det bra att mejla bilden till mig så lägger jag upp den på @pysselbolaget.

3. Skänk pengar till Världens barn
Sätt in era sparade slantar till Världens barn. Vi har öppnat en egen insamling bara för er. Den hittar ni här.

pysslaforvarldensbarn_banner_small

Observera att skänka pengar är frivilligt och inget tvång för att få vara med. Vill ni enbart dela bild på er sparbössa går det bra. Vill ni enbart skänka pengar, utan att pyssla går det också bra!

Så mina vänner, vad säger ni – ska vi se om det går att rädda världen med pyssel? Den 7 oktober går Världens barn-galan av stapeln. Hur mycket kan vi få ihop tills dess?

Initiativet #pysslaförvärldensbarn är mitt eget. Jag är inte sponsrad och jag har inte blivit ombedd av någon att göra den här. Jag kommer att plocka bort eller anmäla oseriösa bidrag.

Beskrivning på vår sparbössa kommer imorgon.

You Might Also Like...

11 Comments

 • Reply
  Mikaela Puranen
  16 September, 2016 at 12:20 am

  Gud så fint initiativ <3333 Har aldrig kontanter så har inte direkt ett behov av en sparbössa men ska skänka en slant ändå när jag får nästa CSN!

  • Reply
   Karin & Freja
   16 September, 2016 at 7:10 am

   Tack Mikaela! Du är nog inte ensam om att inte ha kontanter hemma, men det är fantastiskt att du vill vara med ändå! VI kanske får pyssla ihop en digital sparbössa till nästa gång 😉

 • Reply
  Philomène
  19 September, 2016 at 12:05 pm

  Superbra!

  Sonen och jag antar utmaningen:) Både att samla/spara och att pyssla till en kul sparbössa!

  • Reply
   Karin & Freja
   19 September, 2016 at 5:22 pm

   Underbart! Så roligt att ni vill vara med. Vi ser fram emot att se vad ni kommer på för kul sparbössa!

 • Reply
  Philomène
  21 September, 2016 at 3:39 pm

  Nu ligger våra bössor ute! Bara att börja samla!
  http://www.vadpysslardommed.se/pysslasparbossavarldensbarn/

  • Reply
   Karin & Freja
   21 September, 2016 at 4:56 pm

   Den är super! Tusen tack för att ni pysslar, delar – och sparar!

 • Reply
  gina
  22 September, 2016 at 11:40 am

  Wonderful Karin! Love the initiative and idea! Such fun!

  • Reply
   Karin & Freja
   26 September, 2016 at 10:47 am

   Thank you, darling!

 • Reply
  Sofia Nystedt
  28 September, 2016 at 9:11 pm

  Jag har inte några barn att pyssla med men tycker det skulle vara kul att anta utmaningen själv. Sprider gärna det fina budskapet samtidigt som fler får se hur enkla kreativa initiativ kan skapa ringar på vattnet göra skillnad för andra.

  • Reply
   Karin & Freja
   30 September, 2016 at 8:51 am

   Härligt Sofia! Det är underbart att så många har hakat på och antagit utmaningen, med eller utan barn. Jag tror att vi alla känner att vi vill gärna något, vi vet bara inte vad. Pyssla och sprid gärna – det är bara en vecka kvar till Världens Barn-galan!

 • Reply
  den kreativa veckan 38/2016: höstens palett - Alicia Sivert
  22 July, 2018 at 6:38 pm

  […] länktips: + Sofias vandringsinlägg från Kungsleden. Jag dör! + Pysselbolagets fina projekt för att samla in pengar till Världens barn. Häng på! + Pottermotes patronustest – […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.