0
Pysselbolaget
halloweenpyssel

Gör en hängande döskalle av en kemtvättsgalge

Döskalle | Pysselbolaget

Den här månaden ska vi inte bara pyssla med metall, vi ska också Halloweenpyssla. Idag använder vi en kemtvättsgalge och ståltråd för att göra en hängande döskalle. Härligt, eller hur!

Döskalle | Pysselbolaget

Ni behöver

kemtvättsgalge
ståltråd
tång
ev värmeljuskoppar

Döskalle | Pysselbolaget

Gör så här

Böj till kemtvättsgalgen så att den får formen av en döskalle. Behåll kroken som den är. Galgen är kanske inte helt samarbetsvillig, men med lite styrka och en tång går det att få till önskad form. 

Forma sedan ögon, näsa och tänder av annan ståltråd och snurra fast delarna på galgenskallen. Det spelar inte så stor roll vad det är för ståltråd ni använder, men det kan vara skönt om den är mjuk och lätt att forma. Jag använder bland annat en metalltråd av aluminium. Den är tjock men ändå mjuk. Ta hjälp av pennor och andra runda former för att få till snygga öglor. 

Döskalle | Pysselbolaget Döskalle | Pysselbolaget

Döskalle | Pysselbolaget

Värmeljuskoppar är lätta att forma och går att klippa i med vanlig sax. Se bara till att pilla loss den lilla vekhållaren och lägg den i återvinningen. Alla bortklippta bitar ska förstås också i återvinningen. Jag klipper stjärnor av värmeljuskopparna och klämmer fast dem i ögonöglorna. 

Döskalle | Pysselbolaget

Ni som följer oss vet att jag älskar när vanligt material kan blir snygga pyssel. Visst är det lite roligt att det går att göra en döskalle av en kemtvättsgalge? Jag är verkligen nöjd med resultatet. Eftersom vi behållit kroken går våra döskallar enkelt att hänga upp.

Kommer ni ihåg den lilla spökdörren? Det är en nissedörr som fått Halloweenkostym. Beskrivningen på nissedörren för spöken hittar ni här. 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.