0
Pysselbolaget
halloweenpyssel

Gör en Nissedörr för spöken

Nissedörr för spöken | Pysselbolaget

Ni som följer oss på Instagram kanske har sett att vi firar att vi nått 10 000 följare! Vi är så glada att ni följer och peppar oss. Som tack kastar vi in ett extra pyssel idag. En riktig höjdare, om ni frågar mig. Var ni med på förra årets jultrend Nissedörren? Det såg ut som om alla jag följer gjorde en söt nissedörr förra julen. Vi fick ett eget set förra året men det blev liksom inte av att göra något med det – förrän nu. Men det blev ingen söt dörr för husets nissar – det blev en dörr för spöken istället!

Nissedörr för spöken | Pysselbolaget

Ni behöver

Vi har använt ett färdigt Nissedörr-set som innehöll en dörr, stege och brevlåda. Vi har också använt en gardinring i trä, ögon, klister, hobbyfärg och pensel, tops, sax, nål, små ullpärlor, en snutt silverfärgad tråd och lite konstgjord spindelväv. 

Nissedörr för spöken | Pysselbolaget Nissedörr för spöken | Pysselbolaget

Gör så här

Vi börja med att måla alla trägrejerna i svart hobbyfärg. Klipp till skelettfingrar av topsen och limma dem på brevlådan.

Nissedörr för spöken | Pysselbolaget

Gör en girlang av ullpärlorna och tråden.

Nissedörr för spöken | Pysselbolaget

Vi gör en dörrkrans av gardinringen och täcker den med ögon, massor av ögon!

Nissedörr för spöken | Pysselbolaget

Låt alla delar torka.

Nissedörr för spöken | Pysselbolaget

Av den lilla biten spindelväv gör vi ett litet spöke som kika ut. 

Nissedörr för spöken | Pysselbolaget

Sen är det dags att sätta upp spökdörren på en bra och överraskande plats i huset. Vad nissarna säger är ännu oklart, men våra husspöken är mycket nöjda! Nissedörrar finns att köpa från bland annat Panduro och Creative Company.

Nissedörr för spöken | Pysselbolaget

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.