0
Pysselbolaget
Skräpåret

Tips – leta guld bland skräpet

Låt mig dela med mig av ett toppentips! Jag pratar mycket om att hitta skatter bland skräpet, men den här gången är det faktiskt nästan guld jag hittat. Var då någonstans, kanske ni undrar? På ett rätt oväntat stället, skulle jag vilja påstå. Häng med så får ni se!

Ni som följer oss på Instagram kanske såg att jag och Malin var på workshop i Nordiska Museets nya ateljé häromveckan. Jag kan varmt rekommendera ett besök. Ateljén är ljuvlig. Temat var att göra takkronor av skräp. På plats för att leda workshopen fanns Lena från Nordiska Museet och fantastiska Sofia från Mokkasin.

Varje bord var dukat med tygbitar, ståltrådar, vackra papperssnuttar, garn – och guldmetall. Döm om min förvåning när jag vände på guldmetallen och insåg att den kom ifrån en räkosttub! Sofia och Lena berättade att alla metalltuber är guldfärgade på insidan. Metallen är dessutom så pass mjuk att den går att klippa i med vanliga saxar. Det går också bra att forma, göra hål och mönster i metallen. Ovan är några av de vackra takkronor som Sofia hade med sig. 

Tack vare Sofia och Lena har jag fått ett helt nytt material att jobba i. Härligt, eller hur! Ett par saker på vägen bara:

  • kanterna på metallen kan vara vassa. 
  • använder inte era finaste saxar när ni klipper i metall. Det är lite oklart om saxarna mår bra av behandligen. 
  • alla metallrester ska förstås i återvinningen. 

Tack för tipset, Sofia och Lena! Ut och leta guld, vettja! Det kan finnas på de mest oväntade ställen. 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.