0
Pysselbolaget
hemmapyssel

Gör unika ljuslyktor av barnens teckningar

Unika ljuslyktor | Pysselbolaget

Många barn älskar att rita teckningar – och ge bort dem. Men vad gör man av alla dessa ljuvliga konstverk? Helt unika ljuslyktor, till exempel. Häng med när jag och pysselvännerna Anna María och Edda från Dnilva visar mer!

Unika ljuslyktor | Pysselbolaget

Ni behöver

fina teckningar
en glasburk
tejp
eventuellt en sax 

Unika ljuslyktor | Pysselbolaget

Gör så här

Som ni förstår är det här inget av våra mer komplicerade pyssel. Härligt, eller hur?

Ni kan gör på två sätt. Antingen klipper ni en pappersremsa som passar just er burk och låter barnen rita på pappersremsan. Eller så tar ni en redan befintlig teckning och klipper den till rätt storlek. 

Storleken på burken avgör storleken på lyktan. Viktigt är att överkanten på teckningen inte är högre än burken. Är pappersremsan lite kort och inte räcker runt burken går det utmärkt att skarva ihop med en bit papper till. 

Unika ljuslyktor | Pysselbolaget

Ett annat sätt att justera en befintlig teckning i fel storlek är att använda en kopiator. Förstora eller förminska teckningen så att den passar kring burken. Kopiatorn är också utmärkt att ta till om teckningen är ritad på båda sidor eller om teckningen kommer ur en ritbok man inte vill klippa i. 

Unika ljuslyktor | Pysselbolaget

När väl teckningen är klar, och i rätt storlek, är det bara att tejpa ihop den kring burken. 

Och varför ska teckningen inte vara högre än burken, kanske ni undrar? Använder man levande ljus i burken blir den varm och om pappret sticker upp kan det fatta eld. 

Unika ljuslyktor | Pysselbolaget

Ljuslyktor kan jag knappast få för många av så här i det begynnande höstmörkret och det känns fint att barnens teckningar kommer till användning. Själv får jag numer mest teckningar från andras barn, men jag kommer ihåg skaparglädjen hos barnen och frustrationen hos mig över att inte ha nog med väggar att hänga upp allt.

Någon som jag förstått fortfarande massproducerar teckningar är vår lilla pysselvän Edda. Kika in hos mamma Anna María på bloggen Dnilva för bilder på hennes konstverk som blivit ljuvliga lyktor. 

Unika ljuslyktor | Pysselbolaget

Tänk på att lyktorna blir varma om ni använder levande ljus i dem. Era små konstnärerna får njuta av sina ljuslyktor på håll. När ni tröttnat på lyktorna är det vara att ta av teckningen och lägga burken i återvinningen. Smart, eller hur?

Fler lyktor av glasburkar hittar du här: läskiga lyktor till Halloween och ett par juliga lyktor. Glöm inte att kika in hos Anna María på Dnilva för Eddas unika ljuslyktor.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.