0
Pysselbolaget
hemmapyssel

Gör en krans av tygspill

Krans av tygspill | Pysselbolaget

Som många av er har vi stängt in oss hemma i väntan på vad vi tror är en förkylning ska gå över. Det är inte alltid lätt att hålla humöret i topp men jag hittade ett pyssel där jag under en förmiddag fick riva tygremsor. Underbart! Kanske kan det vara något för er också? Häng med så visar jag mer.

Krans av tygspill | Pysselbolaget

Ni behöver

tyg att riva till remsor
en ring
sax

Krans av tygspill | Pysselbolaget

Gör så här

Riv eller klipp tygerna i remsor. Mina remsor är ca 18 cm långa och 2 cm breda. Bästa tygerna att riva är vävda bomullstyger, typ gamla lakan. Stickade tyger, som till exempel gamla t-shirts, måste  man klippa. Även jeans behöver klippas, de är nästintill omöjliga att riva i remsor.

Krans av tygspill | Pysselbolaget

Knyt sedan fast remsorna på en ring. Jag använder en del av en broderiring som blivit över. Jag knyter mina remsor i grupper för att få en jämn spridning av mönster och färger.

Krans av tygspill | Pysselbolaget Krans av tygspill | Pysselbolaget

Knyt fast så många remsor ni kan. Kransen med tygremsor blir finare ju fler tygremsor ni lyckas klämma in.

Krans av tygspill | Pysselbolaget

Det är skönt att kunna ta tillvara en del av det fina tygspill som jag sparat genom åren. Jag lyckas också få in lite av det som blev över när vi gjorde kuddar av skjortor. Jag är väldigt förtjust i skjortrutor!

Krans av tygspill | Pysselbolaget

Voilá – en krans skapad av lika delar frustration över världsläget och ambition att ta vara på så mycket av tygspill som det vara går. Ovanliga tider kräver pyssel, håller ni inte med?

Trevlig fredag, vänner!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.