0
Pysselbolaget
halloweenpyssel

Gör läskiga lyktor till Halloween

spookt-lanterns-1

Här om veckan hade vi härligt pysselbesök av Helena och hennes dotter från bloggen Craft & Creativity. Då passade vi bland annat på att göra läskiga lyktor till Halloween. Ni som följer oss har kanske sett oss göra liknade lyktor, vi gör dem både till Halloween och jul, men de är enkla och roliga att göra och de passar så fint att tända i höstmörkret.

spookt-lanterns-2

Ni behöver svart papper, en glasburk, silkespapper i olika färger, sax, lim och en penna.

spookt-lanterns-3

Börja med att klippa till en pappersremsa av det svarta pappret. Klipp remsan lika högt som burken. Nu är det dags för ögon och tänder. Vi har klippt en fladdermus i grått papper och klistrat på den svarta remsan, det går också bra att bara klippa ut ögon och tänder. Klistra på en bit silkespapper över de urklippta delarna och låt torka. Linda till sist det svarta pappret kring burken och fäst med tejp eller lim.

spookt-lanterns-4

Det är viktig att det svarta pappret inte går över kanten på burken. När man tänker ljus i burken blir den varm och om pappret sticker upp kan det fatta eld.

spookt-lanterns-5

Så här fina blev årets lyktor! Vill du se våra andra lyktor hittar ni dem här och här.

spookt-lanterns-6

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.