0
Pysselbolaget
Pysselbolaget

Pressmöte, origami och sol i Köpenhamn

Köpenhamn | Pysselbolaget

Förra veckan lämnade jag pysselbordet för att bege mig till en av mina favoritstäder, Köpenhamn. Syftet med resan var att höra mer om mässorna Christmasworld, Paperworld och Creativeworld i Frankfurt. Eva Olbrich och Michael Reichold från Messe Frankfurt stod för presentationen. Likt Formex är Worldmässorna i Frankfurt branchmässor och de samlar leverantörer och besökare från hela världen. Den stora skillnaden från Formex är storleken. Vi som hänger i pysselkretsar har hört mytiska berättelser från de som varit där. Det pratas om hallar fulla av julkulor i jordens alla färger och ändlösa korridorer med inspiration. Det låter som en dröm, tycker ni inte?

Messe Frankfurt Exhibition GmbH / Pietro Sutera

Christmasworld är med sina över 1000 (!) utställare och över 40.000 besökare världsledande på jul. I 30 år har man presenterat allt för julen  och om jag förstått de som varit där tidigare saknas inget. På mässa finns också allt man kan behöva för dekor av butik och skyltfönster, teknik, blommor, delikatesser och ett trendområde.

Messe Frankfurt Exhibition GmbH / Jens Liebchen

I mässan Paperworld visas papper, kontorsmaterial och maskiner. Man presenterar även lösningar för det flexibla framtidskontoret, den utökade bokhandeln och allt du kan behöva för presentinslagning. 

Messe Frankfurt Exhibition GmbH / Jean-Luc Valentin 

Sist, och också minst, är den mässa som intresserar mig mest – Creativewold. Bara namnet ger mig gåshud. Tänk en mässa med allt du älskar i fokus – och på en enorm yta! Här visar över 300 leverantörer de över 9000 besökarna nya och gamla pysselmaterial i kreativa montrar, genom workshops och trendutställningar. Går det trender inom pyssel, undrar ni kanske? Loom bands – behöver jag säga mer? Kanske finns det vi pysslar med nästa år på mässan i januari? 

Vill ni läs mer om Creativewold från ett par som faktiskt varit där tycker jag att ni ska kika in hos Helena och Anna. Dröm er bort ett slag, vettja!

Köpenhamn | Pysselbolaget

Eva berättade också hur mässorna förändrats och vilka nya utmaningar man står inför. Förutom att man gjort om planlösningen på mässorna så beter sig handeln, som ni vet, inte som den gjort förr. Våra vanliga butiker flyttar ut på nätet medan nätbutiker som Amazon och Zalando öppnar egna fysiska butiker. Vårt köpbeteende förändras, vi letar hållbara trender och personliga uttryck. Vi kanske till och med vill göra eget! 

Köpenhamn | Pysselbolaget Köpenhamn | Pysselbolaget

Ett av de företag som ställer ut på mässan är danska Bungalow. De hade också dekorerat det vackra rum i Nikolajs utställningsbyggnad som vi befann oss i. Marianne Thuesen från Bungalow berättade om företaget och om deras goda erfarenheter av att ställa ut på mässan. 

Köpenhamn | Pysselbolaget Köpenhamn | Pysselbolaget

Med sina vackra blocktryckta papper och textilier är Bungalow en stor favorit hos mig. Produktionen av papper görs med restprodukter från textilindustrin och det ger deras pappersprodukter en väldigt härlig känsla. Hur vet jag det, kanske ni undrar? Jo, till min stora förtjusning fick vi också en kort origamiworkshop! Under trygg ledning av Karen Marie Dehn fick jag och min svenska bloggkollega Stian Lodén från Sinas trådar ihop ett par söta papperhjärtan och ett litet vackert löv. Det var ljuvligt, om ni fråga mig. 

Köpenhamn | Pysselbolaget

Och Köpenhamn då, får vi inte så något mer från stan undrar ni kanske? Visst får ni det. Även om dagen var intensiv hann vi också med en kort guidad tur av Hanne Fabricius kring Nyhavn. Klädd i höstskrud och med solen spelade i lövverken kring staden visade sig Köpenhamn från sin absolut bästa sida. Titta och njut!

Köpenhamn | Pysselbolaget Köpenhamn | Pysselbolaget Köpenhamn | Pysselbolaget Köpenhamn | Pysselbolaget

Snygga Hotel Herman K.

 

Köpenhamn | Pysselbolaget

Tack Köpenhamn och Messe Frankfurt för den här gången. Hoppas att vi ses snart igen.

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.