0
Pysselbolaget
Pysselbolaget

Hantverk i fokus på Formex – 2

Formex 20153

Idag gör vi ytterligare ett besök på Formex. Idag vill jag visa några av mina favoriter.

Formex 20152 Formex 20153

För den som är sugen på att handarbete själv är Hemslöjdens monter som en godisaffär. Hemslöjdens förlag släpper med jämna mellanrum böcker med fokus på handgjort skapande, kunskap om material och slöjdens olika tekniker. Här finns både mer traditionella böcker om till exempel virk- och broderitekniker, men även böcker med nya roliga idéer gjorda med glimten i ögat. Nytt för i år är ”Julboken. Skapa nytt med tradition”, en bok rolig pysselbok framtagen tillsammans formgivaren Lotta Glave. Vi kommer att skriva mer om boken närmare jul och även testa några av deras härliga pyssel. Under tiden kan ni läsa mer om den här.

Formex 20154

För den som inte kan eller vill handarbeta från grunden finns mycket roliga produkter att tillgå. Hos Evjor hittar vi lekfulla pappersprodukter i glada färger. Till exempel dessa festliga glasögon att stansa ut, origami- och presentpapper i härliga mönster och kuliga etiketter att liva upp kalaspåsar och paket med. Teamet hos Ejvor har skapat en kreativ värld av färg, form och mönster som uppmuntrar till skapande så väl som lek.

Formex 20155 Formex 20156

Det fanns också gott om fantastiska hantverk gjorda av andra. AfroArt visar underbara pappersprodukter tillverkade i Nepal. Det handgjorda pappret görs av barken från en buske, som lokalt kallas Lokta. Barken skördas utan att skada busken, pappret produceras naturligt och det gör det till ett vänligt papper, både för människor och miljö.

Formex 20157 Formex 20158

Sist, men inte minst – ett specialomnämnande. De fantastiska tjejerna på Littlephant har gjort det igen. De välbekanta och ljuvliga figurerna som Camilla Lundsten designat kommer nu som sydda figurer i linne. Till dockorna finns också fantastiska kläder och tillbehör. Som vanligt har man lagt ner mycket möda, både på detaljer på kläder och figurer, men också på hållbar tillverkning och vänliga material. Bra jobbat!

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.